Reklam
Kategoriler: Yaşam

Gazi’de iki genci öldüren polislere 22.5 yıla kadar hapis talebi

Reklam

İstanbul Sultangazi’de bulunan Gazi Mahallesi Kent Ormanı çıkışında 14 Nisan 2017 günü, polisin ateş açtığı araçta bulunan Barış Kerem (18) ve Oğuzhan Erkul (18) yaşamını yitirmişti, olayda iki genç de yaralanmıştı.

Olaya ilişkin dört polis memurunun yargılandığı davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık polislerin “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan polisler Erkan E., Zafer S., Davut B. ve Kenan A. katılmadı. Polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un aileleri, avukatları ve sanık polislerin avukatı da hazır bulundu.

“MÜTALAA SANIKLARIN CEZA ALMAMASINA YÖNELİK”

Mütalaada, sanık polislerin 5-7 metrelik mesafeden ateş etmeye başladıkları, aracın durmaması üzerine araç 30 metre açılana kadar ateş etmeye devam ettikleri, atışın tamamı aracın üst bölgesine yapılmadığından ölüm sonucunu istemediklerinin anlaşıldığı kaydedildi. Mütalaada, 4 sanık polisin orantılı hareket sınırını, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak aşarak gerçekleştirdikleri gerekçesiyle “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet vermek” suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti.

Yaşamını yitiren gençlerin ailelerinin avukatları ise, mütalaanın iddianameden farksız olduğunu belirterek “Sanıkların ceza almamasına yöneliktir” diye süre talep etti.

Sanık avukatı ise “OHAL Kanunu’nun dikkate alınmasını istiyoruz. Savunma için süre talep ediyoruz” dedi. Mahkeme, taraf avukatlarına süre vererek duruşmayı erteledi.

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam