Hatipoğlu buyurdu: İnançsızlar cehennem korkusuyla dinden nefret ediyormuş
Sabah yazarı Hatipoğlu, "inanç nefreti olan insanlar" olduğunu öne sürdüğü yazısında bu nefretin temelinde "ahiret", "cehennem" gibi "dönemeç"lerin yattığını savundu.
AKP yandaşı Sabah‘ın yazarlarından, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bugünkü yazısında “inançsız”lara el attı.
Yazısında “Bazı insanlarda inançsızlığın yanında ‘inanç’ nefretinin oluştuğunu görürüz.” diyen Hatipoğlu, “Bu yeni bir hastalık. Bu tür insanlar; Allah, kitap, peygamber, ezan, cennet, cehennem, Müslüman, dindar gibi bütün kavramlardan rahatsızlıkduyarlar. Sebebini çözmek zordur.” diye yazdı.
Bazı Müslümanların sağlıksız dini yaşantılarının bunu tetiklediği iddiasının isabetli olmayacağını söyleyen Hatipoğlu, bunun “bahane” olduğunu savunurken, kendisine göre “gerçek” nedeni ise şu ifadelerle açıkladı:
“Belki de dini kavramlar inançsız insanlarda, ahiret, hesap, cehennem, mahşer, yeniden dirilme gibi zor dönemeçleri hatırlatıyor. Bu da hazırlıksız oldukları için bu tür insanları geriyor olabilir.
Dini etkin şekilde yaşayan veya temsil ettiği zannedilen insanlar da bu tür hasta insanların hedefi olmuştur.
Bu noktada Hz. Peygamber (s.a.v.)’in bu sözü bize farklı bir pencereden bakma imkanı veriyor. Peygamberimiz;
Müslümanların etkisini şöyle tanımlıyor: Mümin o insandır ki siz onu gördüğünüzde Allah’ı hatırlarsınız. Siz mümini gördüğünüzde size Allah’ı hatırlattığı için sevinirsiniz. Isınırsınız.
Yüzünüz güler. Kalbiniz ferahlar.
Kucaklarsınız. Neticede ortak bir tarafınız var. Size Allah’ı, siz de ona Allah’ı hatırlatırsınız.
İnançsız kişi ise mümini gördüğünde mümin kişi ona Allah’ı hatırlattığı için daralır. Yüzü düşer.
Kalbi nefretle çarpar. Kinlenir.
Nefesi daralır. Çirkin bir bakış fırlatır ve uzaklaşır. Garip bir hal elbette.
Not: Bu elbette her inançsız için geçerli değil.”