Reklam
Kategoriler: İç Açı

Havalimanlarına ulaşım hizmeti belediyeden bakanlığa geçiyor

Reklam

31 Mart yerel seçimiyle birlikte pek çok büyükşehir belediyesini kaybeden AKP iktidarı yetki devri işlemlerine bir yenisini daha ekledi. Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan “Havayolu + Karayolu Kombine Yolcu Taşımaları Genelgesi” ile havalimanları ile şehir arasında yolcu taşımacılığı yetkisi büyükşehir belediyelerinden alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi.

Airporthaber.com‘da yer alan habere göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, havayolu ile karayolu kombine yolcu taşımaları genelgesinde düzenlemeye yaptı. 4 Şubat’ta yürürlüğe giren yeni genelge ile birlikte “Büyükşehir belediyesi ve/veya Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından yetkilendirme” şartı bakanlığa devredildi.

Buna ek olarak yapılacak taşımalarda UKOME tarafından tespit edilen ücret ve zaman tarifeleri de bakanlığa devredildi.

Büyükşehir statüsünde olmayan iller için de havalimanı ile mesafesine bakılmaksızın aynı il sınırları içerisinde kalan yerleşim yerlerine veya bu yerlerden havalimanlarına tespit edilmiş bir güzergahta belirli bir zaman ve ücret tarifesine göre otobüs ile yapılacak yolcu taşımaları için ise D4 yetki belgesine ek olarak Havalimanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği SHY-22 uyarınca A Grubu Çalışma Ruhsatı alan özel hukuk tüzel kişiler de dahil edildi.

ARAÇLARDA YAŞ SINIRI KALDIRILDI!

Öte yandan taşımanın varsa şehir içinde gerçekleşen kısımları için yerel makamlar tarafından uygulanan güzergah sınırlarına uyulması şartı da kaldırılırken, taşımacılık yapan şirketlerin kullandıkları otobüslerin ilk izin sırasında en fazla 5 ve faaliyet süresince 9 yaşında büyük olamayacağı hükmü de yeni genelgede yer almadı.

Genelgenin yeni haliyle söz konusu alanda faaliyet gösteren tüzel kişilerin 6 ay içinde genelge hükümlerini sağlamak zorunda olduğu hatırlatıldı.

Bu genelge sonrası havalimanlarından şehir merkezlerine yolcu taşımacılığı yapan şirketlerin nasıl etkileneceği merak konusu oldu.

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam