Türkiye’nin yeni bir döviz ve ödeme krizine karşı acil fon bulmak üzere farklı müttefiklerine başvurduğu haberleri üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldi.
Bakanlık yetkilileri, birçok ülkeyle swap görüşmelerinin yerel paralarla ticareti de kapsayacak şekilde sürdürüldüğünü, Türkiye’nin 2 ülke ile swap anlaşmasına vardığına ilişkin haberlerin doğru olmadığını bildirdi.
Bakanlık yetkilileri, “bazı basın yayın organlarına yansıyan swap hattı kurmak için Türkiye’nin 4 ülkeyle görüştüğü, 2 ülkeyle anlaştığı” haberlerinin doğru olmadığını ifade etti.
Yerel paralarla ticareti de kapsayacak şekilde birçok ülkeyle swap görüşmelerinin bir süredir devam ettiği belirtilen açıklamada, “ilgili resmi makamların dışında yapılan açıklama, haber ve yorumlara itibar edilmemesi gerektiği” ifade edildi.
Yetkililer, görüşmelerde somut netice ortaya çıktığı anda gerekli bilgilendirmenin yapılacağını kaydetti.
Swap, kelime olarak değiş-tokuş veya takas anlamına geliyor. Finans piyasalarında ise; iki tarafın belirli bir zaman dilimi içinde farklı faiz ödemelerini ve / veya farklı para birimlerini karşılıklı olarak değiştirdikleri takas anlaşmasına “swap sözleşmesi” deniyor.
Bu haber en son değiştirildi 19 Mayıs 2020 17:08 17:08
Bakan yardımcısının hedef göstermesinin ardından hakkında soruşturma açılan Spotify, Türkiye'deki sansür baskısı nedeniyle faaliyetlerini durdurmayı…
DEM Partili Buldan, PKK mensubu ilk grubun silah bırakmasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayarak sürece…
Menzil Tarikatı lideri Abdulbaki Elhüseyni'nin vefatının ardından üç oğlu arasında başlayan miras anlaşmazlığı kızıştı. Saki…
Diyanet Vakfı’nın yönetimindeki dört emeklinin, emekli aylıklarının yanı sıra vakıftan da ücret aldığı ortaya çıktı.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den gazeteci Serdar Akinan hakkında suç duyurusu
Kendisini feshetme kararı alan PKK, Süleymaniye kentinde bulunan Casana Mağarası'nda silah bırakma töreni gerçekleştirdi. PKK'den…