HDP’den Ankara ve Diyarbakır'da basın açıklaması: Darbeci AKP

Ankara'da HDP’li milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliklerinin düşürülmesini protesto için Güvenpark'a yürüyerek basın açıklaması yapmak isteyen milletvekillerine polis saldırdı. Diyarbakır HDP İl Binası önünde yapılan basın açıklamasına da polis müdahale etti.

HDP’den Ankara ve Diyarbakır'da basın açıklaması: Darbeci AKP

TBMM Başkanlığı tarafından haklarındaki fezlekenin okunmasıyla milletvekillikleri düşürülen ve dün gece saatlerinde tutuklanan HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır milletvekili Musa Farisoğulları ve CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliklerinin düşürülmesi protesto ediliyor.

HDP Parlamento Grubu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto etmek amacıyla Meclis’te açıklama yaptı.

HDP’li vekiller Meclis’teki açıklamanın ardından “Darbe var” dövizleri ve “Darbeci AKP” sloganlarıyla Kızılay’da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Atatürk Bulvarı üzerinde, Güvenpark’a yaklaşıldığı noktada kurulan polis barikatı önüne gelen HDP’li vekillere, polis fiziki saldırıda bulundu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bugün burada yaşanan, şu taşıdığımız dövizin anlamını ortaya çıkardı: Darbe var. Bugünkü iktidar hukuka, adalete, siyasete darbe yapmaktadır” dedi.

Milletvekilleri açıklamanın ardından “Darbeci AKP” sloganlarıyla Meclis’e doğru tekrar yürüyüşe geçti.

DİYARBAKIR

Bugün HDP Diyarbakır İl Binası önünde yapılan basın açıklamasına polis müdahale etti.

Polis açıklama yapmak isteyen HDP’lilerin parti binasından çıkmalarına önce izin vermedi, daha sonra sadece 10 kişinin açıklama yapmasına izin verildi.