İKD: Çocuklarımızı saltanat sevdalısı gericilerin insafına terk etmeyeceğiz

İKD tarafından yapılan 23 Nisan açıklamasında, "Ülkemizi, geleceğimizi, çocuklarımızı saltanat sevdalısı gericilerin insafına terk etmeyeceğiz" denildi.

İKD: Çocuklarımızı saltanat sevdalısı gericilerin insafına terk etmeyeceğiz

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilgili bir açıklama yaptı. İKD’nin açıklamasında, “Ülkemizi, geleceğimizi, çocuklarımızı saltanat sevdalısı gericilerin insafına terk etmeyeceğiz!” denilirken, meclisin etkisiz hale getirildiği, cumhuriyetin kazanımlarının tek tek tasfiye edildiği, saltanat sevdalılarının yeniden boy gösterdiği bir dönemden geçildiği vurgulandı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Ülkemizi, geleceğimizi, çocuklarımızı saltanat sevdalısı gericilerin insafına terk etmeyeceğiz!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 100. yılını kutladığımız bugün meclisin etkisiz hale getirildiği, cumhuriyetin kazanımlarının tek tek tasfiye edildiği, saltanat sevdalılarının yeniden boy gösterdiği bir dönemden geçiyoruz.

Bir yandan çocuk bayramı kutlarken öte yandan 100. yıla çocukların istismarcısı ile evlendirilmesinin meşru olup olmadığı tartışmaları içerisinde giriyoruz. 13 yaşında çocukların evlendirilmesini meşru gören gerici zihniyet çocuklarımızın geleceğini karartıyor.

Tüm çocukların devlet güvencesinde korunması, barınması, eğitim alması bir haktır. Oysa ki biz iktidarın her geçen gün yoksul emekçi çocuklarını tarikat yurtlarının kucağına bıraktığını ve her türlü istismara göz yumduğunu görüyoruz. Yanarak tarikat yurdunda can veren çocuklarımızın sorumluları hala cezalandırılmamıştır.

Tüm dünyada 73 milyonu ‘tehlikeli’ işlerde olmak üzere halen 152 milyon çocuk işçi bulunuyor. Türkiye’de de çocuk işçi oranı her geçen gün artıyor. TÜİK verilerine göre ülkemizde çocuk işçi sayısının 2 milyona dayandığını her 10 çocuktan 8’inin güvencesiz çalıştığını biliyoruz. Son 7 yılda ise 426 çocuk işçi hayatını kaybetmiştir.

Öte yandan daha birkaç ay öncesine kadar mülteci çocukların sınırdaki görüntüleri ve yaşadıkları bugün hafızalarımızdaki yerini koruyor. Emperyalizm ve işbirlikçileri bugün bölgemizde ve dünyada milyonlarca çocuğun hayatını karartmaya devam ediyor.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılını kutlarken eşit ve özgür bir dünyanın özlemi ve inancıyla mücadelemize devam ediyoruz.

Çocuklarımızın her günü bayram gibi yaşayacakları bir dünya için emperyalizme, gericiliğe, savaşa ve sömürüye karşı bütün kadınları bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz.”