İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten 'Mahabadi' suikastına ilişkin açıklama: İsrail'in parmağı olabileceği görülüyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İranlı nükleer fizikçi Mahabadi'nin suikast sonucu öldürülmesini kınadı.

İran Dışişleri Bakanı Zarif'ten 'Mahabadi' suikastına ilişkin açıklama: İsrail'in parmağı olabileceği görülüyor

İranlı nükleer fizikçi ve Savunma Bakanlığı Bilimsel Araştırma Kurumu Başkanı Muhsin Fahrizade Mahabadi’nin Tahran’da suikast sonucu öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Saldırıda İsrail’in parmağı olabileceği ciddi bir şekilde görülüyor” ifadelerine yer verdi.

Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Mahabadi suikastını kınayarak, “Teröristler bugün İran’ın önde gelen bilim insanını öldürdüler. Saldırıda İsrail’in parmağı olabileceği ciddi bir şekilde görülüyor. Avrupa ve uluslararası toplumun bu konuda çifte standart yapmamasını ve terör saldırısını kınamasını bekliyoruz” dedi.

NE OLMUŞTU?

İranlı nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade Mahabadi, başkent Tahran’ın Abserd bölgesinde bugün uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti. Saldırı Mahabadi’yi taşıyan aracın geçişi sırasında bomba yüklü Nissan marka bir aracın infilak ettirilmesi ve araca yönelik ateş açılmasıyla gerçekleştirildi. İran Savunma Bakanlığı ağır yaralanan Mahabadi’nin hastaneye kaldırıldığını, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıkladı.