İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı: CHP milli değil, HDP ilk ırkçı parti

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal, katıldığı TV programında CHP'yi "gayrimilli", HDP'yi de "ilk ırkçı parti" ilan etti.

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı: CHP milli değil, HDP ilk ırkçı parti

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Topsakal, katıldığı televizyon programında Cumhur İttifakı’nın sözcülüğüne soyundu, muhalefet partileri için çeşitli ithamlarda bulundu.

Habertürk TV’deki Türkiye’nin Nabzı programında konuk olan Topsakal, Meclis’teki partilerin oluşturduğu iki ittifakı değerlendirirken “Cumhur İttifakı çok doğru bir sosyolojik tabana oturmuştur. Tarihiyle beraber uyumlu bir alandır.” dedi.

“Türkiye’de aşağı yukarı yüzde 60 küsür muhafazakar, sağ bir oy vardır. Partiler buna göre argüman geliştirirler” diyen Topsakal, “Millet İttifakı’nın ana çatısı ise CHP’dir. CHP bizde son dönemlerde sol geleneği temsil eder. Aslında başlangıçta milli ve sağdır. Ama CHP şimdi öyle değil.” diye konuştu.

Daha sonra HDP’ye sözü getiren Rektör Yardımcısı, “Türkiye’de ilk defa ırkçı söylemlerle siyaset yapan bir partidir. Bu çok tehlikelidir.” dedi. Sunucu Didem Arslan Yılmaz’ın bunun üzerine “HDP’nin hangi söylemini ırkçı buluyorsunuz? Milliyetçi bir söylemi mi var” şeklindeki sorusuna  “Milliyetçilik değil. Milliyetçilik aynı şey değil” diye yanıt veren Topsakal, daha sonra “düzeltme” yapıp “Irkçı da demeyelim o kaba olur ama etnik siyaset yapıyor. Bunun örneği 1940’ların 50’lerin dünyasında vardı” ifadeleriyle yanıt verdi.

İlyas Topsakal, 12 Eylül darbesi sonrası resmi ideoloji haline gelen “Türk-İslam sentezi”ni geliştiren İbrahim Kafesoğlu için geçtiğimiz yıl İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde yapılan “anma” da açılış konuşmacısı olarak yer almıştı.