İstanbul'da çocuklara cinsel istismar iddiası: Linçten polis kurtardı

Sultangazi'de çalıştığı inşaat halindeki apartmanda 5 ve 12 yaşlarındaki iki çocuğa istismarda bulunduğu öne sürülen kişi, çocukların ailesi ve mahallelinin linç girişimine uğradı. Zanlı, polis tarafından kurtarılarak gözaltına alındı.

İstanbul'da çocuklara cinsel istismar iddiası: Linçten polis kurtardı

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi’nde, inşaat halindeki apartmanda çalışan bir kişi, iddiaya göre sokakta oyun oynayan 12 yaşındaki kız çocuğunu ‘apartmanı gezdirme’ bahanesiyle içeri çağırdı. Kız çocuğu, beraber oyun oynadığı 5 yaşındaki çocukla birlikte inşaat halindeki apartmana girdi.

2 çocuğun apartmana girdiğini gören mahalle sakinleri, “Çocuklarınız inşaata girdi. İnşaat çalışması devam ediyor. Düşebilirler” şeklinde çocukların ailelerini uyardı. Çocukların oyun oynamak için inşaat halindeki apartmana girdiklerini düşünen aileleri, geldiklerinde dış kapının kapalı olduğunu fark etti.

Durumdan şüphelenen aile üyeleri, kapının açılması yönünde bağırmaya başladı. Bağırtı seslerini duyan diğer mahalle sakinleri de olay yerine geldi. Bağırışlara aldırmayan şüpheli, dış kapıyı açmadı. Bunun üzerine aile üyeleri ile mahalleli dış kapıyı kırarak içeri girdi. Kapının kırılarak açılmasından sonra iki kız çocuğu ağlayarak dışarı koştu.

Aile üyeleri ile mahalleli, şüpheliye yönelik linç girişiminde bulundu. Bilgilendirilmesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, şüpheliyi linç edilmekten kurtardı. Gözaltına alınan şüpheli ekip aracına bindirilerek, polis merkezine götürüldü. Cinsel istismara uğradığı öne sürülen 2 çocuk da ifade işlemleri için aileleri ile birlikte polis merkezine götürüldü.

Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.