İstanbul'daki sağlık emekçileri yarın alkışlı protesto yapacak

Sağlık emekçileri, adaletsiz ek ödeme değil insanca yaşam için temel ücret artışı talebiyle yarın İstanbul’daki hastanelerde alkışlı protesto eylemi ve basın açıklaması yapacak.

İstanbul'daki sağlık emekçileri yarın alkışlı protesto yapacak

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şubesi üyeleri, 21 Mayıs Perşembe günü saat 12.30’da İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi, İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul E.A. Hastanesi, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastalıkları Hastanesi, Haseki E.A. Hastanesi, Sultangazi yerleşkesi ve Eyüpsultan Devlet Hastanesinde alkışlı protesto eylemi ve basın açıklaması yapacak.

SES İstanbul Aksaray Şubesi’nden yapılan açıklamada “Pandemi ile mücadele kapsamında uygulanan tavandan ödeme mağduriyetleri ve adaletsizliği gidermemiş, aksine arttırmıştır. Sağlık emekçilerinin talebi üç ay sürecek adaletsiz ek ödeme değil, insanca yaşam için temel ücret artışıdır. Taleplerimizi dile getirmek ve tepkimizi göstermek için tüm iş yerlerimizde alkışlı protesto ve basın açıklaması yapılacaktır” denildi.