İstanbul'dan gidenler vaka sayılarını yükseltecek

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, koronavirüs vaka sayılarının seyriyle ilgili yorumunda "İstanbul'dan Anadolu'ya gidenlerin etkisiyle diğer şehirlerde bir miktar artış olabileceği kanısındayız" dedi.

İstanbul'dan gidenler vaka sayılarını yükseltecek

1 Haziran itibariyle şehirler arası seyahat yasağının kalkmasıyla İstanbul’dan diğer illere hareketin hızlanması virüsün yayılma riskini artırdı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek bu hareketlenme sonrası vaka sayısının artmasının beklendiğini söyledi.

Salgınla geçen üç aylık tabloyu Milliyet‘e değerlendiren İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, “Sağlık Bakanlığının illere göre sayıları açıklaması önümüzü görmemizi sağlar. Normalleşme ile İstanbul için özel bir artış olduğunu düşünmüyorum. Ancak İstanbul’dan Anadolu’ya gidenlerin etkisiyle diğer şehirlerde bir miktar artış olabileceği kanısındayız” diyerek Anadolu’yu bekleyen tehlikeye dikkat çekti.

Prof. Dr. Tükek, şu şekilde devam etti:

“Haziran ayında oluşan dalgalı seyir beklenen bir durum. Önümüzdeki bir aylık dönemde vaka sayılarının 1300’lere ulaştığını da görebiliriz. Sonrası bu rakam düşüşe geçecektir.

Son 10 günlük sürede vaka sayısı 900 ile bin bandında takıldı. Bu tabloyu sokağa çıkma yasaklarında da görüyorduk. Önümüzdeki haftalarda gerçek rakamları görmüş olacağız.”