Reklam
Kategoriler: Dış Açı

İtalya, koronavirüs nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı Avrupa ülkesi oldu

Reklam

İtalya, koronavirüs nedeniyle can kaybı sayısında İngiltere’yi geride bırakarak salgında en fazla ölümün yaşandığı Avrupa ülkesi haline geldi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre son olarak dün 484 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle toplam can kaybı 64 bin 520’ye yükseldi.

Johns Hopkins Üniversitesi’nin dünya genelinden topladığı verilere göre İtalya bu sayıyla, 64.267 can kaybının yaşandığı İngiltere’yi geride bıraktı ve Avrupa’da en fazla Kovid-19 ölümünün kayıtlara geçtiği ülke oldu.

İtalya’da bugüne kadar tespit edilen koronavirüs vakası sayısı da 1 milyon 843 bin 712’e ulaştı. Ülke, salgında vaka-ölüm oranı ve toplam nüfusa oranla can kaybı bakımından dünyanın en ağır tablosunun yaşandığı ülkeler arasında yer alıyor.

İmmunoloji Profesörü Antonella Viola, ülkedeki vaka-ölüm oranının seviyesini şöyle açıkladı:

“İtalya’da Covid-19 ölüm oranı yüzde 3.5 seviyesinde, yani her 100 pozitif kişiden 3-4’ü ölüyor. Bu oran aşırı derecede yüksek. Fransa’da aynı oran yüzde 2.4, ABD’de yüzde 1.9, Almanya’da yüzde 1.6 seviyesinde.”

BBC’nin haberine göre, koronavirüsün tespit edildiği ilk Batılı ülke olan İtalya’da ölümlerin büyük kısmı ilk 3 ayda meydana geldi. Yaz aylarında yeni vaka ve ölümlerde büyük düşüş görülürken sonbahardan itibaren salgın eğrisi yeniden ve hızla yükselişe geçti. Ülkede son haftalarda özellikle ölüm oranının yüksek olmasının nedenleri tartışılıyor.

İtalyan basınında son günlerde sıklıkla “bizde koronavirüs kaynaklı ölümleri neden bu kadar fazla?” sorusuna yanıt aranan haber ve analizler yayımlanıyor. Bu soruya net bir yanıt verilemese de bazı uzman görüşleri öne çıkıyor.

Kovid-19 konusunda en çok başvurulan uzmanlardan olan Padova Üniversitesi Mikrobiyoloji Profesörü Andrea Crisanti İtalyan basınına yaptığı açıklamalarda bu soruya şöyle yanıt verdi:

“İtalyan nüfusunun yaş ortalamasının yüksek olması Covid ölümlerinde rekor kırmamız üzerinde etkili olmuş olabilir ama bu tek başına yeterli değil, başka faktörler de var: Yoğun bakım ve personel yeterliliği, salgını kontrol altına alma stratejileri gibi.”

Reklam

Önceki Haberler

Türkiye devriminin yolu: Bağımsız devrimci hat

Leninizm’i “soteye yatmak”la eleştirip HDP ve CHP arasında salınmanın siyaset teorisini ve stratejisini ortaya koyarak…

7 Nisan 2025 16:51

TRT, Meclis gündeminde: Kamu yayıncılığı ilkeleri nasıl denetleniyor?

DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, TRT'nin boykotu desteklemiş olan oyuncuları işten çıkarmasını Meclis'e taşıdı. Çelenk,…

7 Nisan 2025 16:36

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri AKP’nin istibdat rejimine karşı durdukları için tutuklanan sıra arkadaşları için eylemde

AKP'nin kurmak istediği istibdat rejimine karşı protestolara katıldıkları için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için sıra…

7 Nisan 2025 16:15

İPA: İstanbul’da yaşam maliyeti 87 bin 485 liraya yükseldi

İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) verilerine göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart…

7 Nisan 2025 15:53

Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz edildi

Ekrem İmamoğlu'nun avukatları tutukluluğa gerekçe gösterilen "kaçma şüphesi"nin olmadığını belirterek, İmamoğlu'nun tahliyesini talep etti.

7 Nisan 2025 15:49

2 Nisan boykotu hakkında dikkat çeken rapor yayımlandı: Büyük işletmelerin satışlarında yüzde 56 düşüş

Toplum Çalışmaları Enstitüsü 2 Nisan'daki tüketim boykotuna ilişkin araştırmasının verilerini paylaştı. Rapora göre; büyük işletmelerin…

7 Nisan 2025 15:38
Reklam