İzmir'de can kaybı 43'e yükseldi

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, 1'i boğulma olmak üzere toplam 43 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 896 vatandaştan 667’si taburcu edildi, 229 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

İzmir'de can kaybı 43'e yükseldi

İzmir’de 6.6 büyüklüğünde depremin ardından arama-kurtarma çalışmaları sürerken; can kaybı 43’e yükseldi

Merkez üssü Ege Denizi’nin İzmir Seferihisar açıkları olan 6,6 büyüklüğünde depremde bazı evlerin yıkıldığı, çok sayıda binanın da hasar gördüğü belirtildi. Özellikle Bayraklı ilçesinde 20 civarında binanın yıkıldığı açıklanırken, AFAD’dan yapılan açıklamaya göre, 1’i boğulma olmak üzere toplam 43 kişi hayatını kaybetti. Yaralanan 896 vatandaştan 667’si taburcu edildi, 229 kişinin ise tedavisi devam ediyor.

AFAD’ın 6.6 şiddetinde ölçtüğü deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından 6.9, ABD tarafından da 7 olarak kaydedilmişti.

Yıkılan ve hasar gören 8 binada çalışmalar tamamlandı, 9 binada ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Çalışma yapılan binaların isimlerinin Rıza Bey Apartmanı, 2 bloktan oluşan Emrah Sitesi, Yağcıoğlu Apartmanı, 3 bloklu Barış Sitesi, Doğanlar Apartmanı ve Yılmaz Erbek Apartmanı olduğu belirtildi.

Deprem sonrasında, büyüklüğü 4’ün üzerinde 40 artçı olmak üzere, toplam 786 artçı sarsıntı yaşandı.
Dün, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 180’e yakın vatandaşın enkaz altında olduğunu açıklamıştı.

Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları sabah saatlerinde de aralıksız devam ediyor. Jandarma, Emniyet ve TSK tarafından JİKU, helikopter ve İHA desteğiyle havadan tarama ve görüntü aktarma çalışmaları yürütülülüyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı, yürütülen arama kurtarma çalışmalarına 186 personel, 15 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katılıyor.