Kaçak yapıya karşı teklifle kaçak köşkü kurtaracaklar

AKP'nin kat sınırlaması getiren yasa teklifinin Bitlis’e Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Salda Gölü’ne de millet bahçesi yapılmasının önünü açtığı ortaya çıktı.

Kaçak yapıya karşı teklifle kaçak köşkü kurtaracaklar

AKP tarafından hazırlanan ve imar mevzuatında önemli değişiklikler yapılmasını öngören torba yasa teklifi Meclis’e sunuldu.

Ancak “kaçak yapıların önlenmesi” amacıyla verilen teklifte, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Bitlis Ahlat’ta, Van Gölü kıyısında Cumhurbaşkanlığı Köşkü yapılmasına ilişkin iptal ettiği maddenin aynı kroki ve benzer bir içerikle yeniden gündeme getirildiği görüldü.

Teklifte, iptal edilen krokinin aynen eklendiği madde, “Gösterilen alanın Kıyı Yasası’na tabi kısımlarında imar planı kararıyla resmi kurum alanı yapılabilir’ ifadeleriyle yer aldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı üzerine, “Birileri rahatsız olsa engellemeye çalışsa da biz bu otağı ilçemize kazandıracağız. Ahlat’ta külliyenin yanına butik birkaç otel de yapacağız” açıklamasını yapmıştı.

Kıyı kanunundaki engelleri kaldıran bu düzenlemenin bir benzeri de Salda Gölü kıyısına yapılacak olan millet bahçesi için teklif metnine konuldu.