Kars Belediyesi'ne saldırı

Saldırganların binaya gelmeden önce Belediye Başkanı Bilgen’in telefon numarasını istedikleri öğrenildi.

Kars Belediyesi'ne saldırı

Dün akşam saatlerinde Kars Belediyesi’ne gelen 3 kişinin binaya saldırı düzenlediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre saldırı dün 18:30’da gerçekleşti. Kars Belediyesi’nin Merkez Karadağ Caddesi üzerindeki Başkanlık binasına gelerek Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen ile görüşmek isteyen 3 kişi, güvenlik görevlileri tarafından engellenmek istendiği sırada küfür ve hakaretlerle güvenlik noktasındaki ofis masasını dağıttı. Saldırganların başkanlık binasına gelmeden önce Belediye Zabıta çarşı karakoluna da giderek Eşbaşkan Bilgen’in telefon numarasını istedikleri öğrenildi.

Olay sonrasında kuruma gelen emniyet görevlileri, güvenlik personelinin ifadesini alarak güvenlik kamerası görüntülerini alıp incelemek üzere kurumdan ayrıldı.

“KİMDEN CESARET ALIYORLAR?”

HDP Kars İl Örgütü, saldırıya ilişkin bugün basın toplantısı düzenledi. Saldırıyı kınayan HDP Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anli, saldırganlar hakkında daha önce suç duyurusunda bulunulduğunu ancak hiçbir yaptırımın uygulanmadığı için kamu malının zarar gördüğünü dile getirdi. Anlı şunları söyledi:

“Belediye bir devlet kurumudur. Eşkiyalar devlet kurumuna girerek kamu malına zarar vermişlerdir. Saldırıyı yapan bu 3 eşkiya kimden cesaret alıyor? Bunların arkasında kimler var? İnsanlar devletin kurumunda sesini yükseltmeye cesaret edemezken, bu eşkiyalar nasıl böyle rahat davranabiliyorlar? Kars halkı kendi kurumuna sahip çıkacaktır. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.