Reklam
Kategoriler: Gündem

“Koronavirüs ilacı karaborsada satılıyor”

Reklam

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ağır koronavirüs hastalarına verilen Actemra adlı ilacın tedarikinin yapılamadığını bildirdi. Bulut, ilacın formlarının hastanelerde stoklarının azalması ya da bulunamaması nedeniyle tedavilerin aksadığını, hasta yakınlarının ilacı karaborsadan fahiş fiyata tedarik ettiğini ifade etti.

CHP’li Bulut, iktidarın pandemi süreci yönetimini eline yüzüne bulaştırdığını, maskeyle başlayan, grip aşısı ile devam eden kaosun fahiş PCR test fiyatlarıyla büyüdüğünü söyledi. Pandeminin başında vatandaşların maskeye, kronik hastaların grip aşısına ulaşamadığını kaydeden Bulut, iktidarın salgının başından bu yana toplumdan, sağlık emekçilerinden hatta Bilim Kurulu’ndan gerçekleri sakladığını, vaka-hasta tartışmasıyla salgının büyümesine neden olduğunu da belirtti.

STOKLAR AZALDI

Maske ve grip aşısına ulaşımdaki sıkıntıların ardından şimdi de ağır koronavirüs hastalarına verilen etkin maddesi ‘tosilizumab’ olan Actemra adlı ilacın tedarikinde sorun yaşandığını aktaran Bulut, bağışıklığı baskılayan, yoğun bakımlarda hayati şartlarda kullanılan ilacın 200-400 mg formlarının hastane stoklarında azaldığını ifade etti.

İlaca kamusal güvence altında ulaşılamaması nedeniyle hasta yakınlarının ilacı karaborsadan fahiş fiyatlar karşılığında tedarik ettiğini söyleyen Bulut, ilacın ilgili firmadan daha fazla miktarda tedarik edilmesi, üretiminin ülkemizdeki firmalarca da gerçekleştirilmesinin zorunlu hale geldiğini bildirdi.

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam