Küçükçekmece Gölü'ndeki tedirgin eden görüntüler yeni değil

İstanbul'daki Küçükçekmece Gölü'nde görülen balık ölümleri tedirginlik yarattı. AKP ise konu üzerinden İBB yönetimine yüklenip kentin "25 yıl öncesine sürüklendiğini" öne sürdü. Oysa göldeki görülen olay AKP döneminde de yaşanıyordu.

Küçükçekmece Gölü'ndeki tedirgin eden görüntüler yeni değil

AKP İstanbul İl Başkanı Şenocak, Küçükçekmece Gölü’nde kıyıya vuran ölü balıklara ilişkin Twitter hesabından paylaşım yaptı.

Şenocak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Yalanlar ve algı operasyonlarıyla geçen koca 1 yılın ardından; Haliç can çekişiyor, Riva’ya zehir akıyor, Küçükçekmece Gölü’nde balıklar kıyıya vuruyor” ifadelerine yer verdi.

Şenocak, “EkoFelaket” etiketiyle “İBB Başkanı İstanbul’u 25 yıl öncesinin karanlık günlerine sürüklüyor.” paylaşımı yaptı.

YILLARDIR GÖLE ATILAN ATIKLAR

AKP İstanbul İl Başkanı, Küçükçekmece Gölü’ndeki canlı yaşamına ilişkin İstanbulluları tedirgin eden bu gelişmelerle ilgili İBB yönetimini suçlama kolaylığına düşse de hafızalar yoklanıldığında göldeki durumun yeni olmadığı ortaya çıkıyor. Hatırlanacağı üzere gölde henüz mevcut yönetimin iş başında olmadığı geçtiğimiz yıl Haziran ayında da aynı olay yaşanmış, bunun üzerine açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay, “Küçükçekmece gölü Küçükçekmece ve Avcılar ilçeleri arasında yer alıyor ama aslında birçok ilçe atıklarını yıllarca buraya vermiş. Çok ihmal edilen bir göl aslında. Gözümüz gibi bakmamız gereken bir yeri biz atık deposu olarak görmüşüz. Her yıl aşağı yukarı bu ölümler görülüyor. Oksijensizlik ve ne yazık ki atık deposu haline getirdiğimiz göl, bizden öcünü alıyor.” demişti.