Macron: Türkiye cezalandırılmalı

Macron, Türkiye için "AB’ye üye bir ülkenin egemenlik haklarının ihlal edilmesi ya da tehdit edilmesi kabul edilebilir değil. Bunu yapanlar cezalandırılmalı" ifadelerini kullandı.

Macron: Türkiye cezalandırılmalı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Elysee Sarayı’nda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nicos Anastasiadis’i kabul etti. Macron “Yunanistan ve Kıbrıs’ın egemenlik haklarını ihlal etmek”le suçladığı Türkiye’nin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Fransa’nın Kıbrıs ve Yunanistan’ın yanında olduğunu söyleyen Macron, “Bir kez daha, Türkiye tarafından egemenlik hakları ihlal edilen Kıbrıs ve Yunanistan’ın yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. AB’ye üye bir ülkenin egemenlik haklarının ihlal edilmesi ya da tehdit edilmesi kabul edilebilir değil. Bunu yapanlar cezalandırılmalı.” dedi.

Ankara’nın 21 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında sismik arama yapacağını ve bu bağlamda navtex (Yazılı Seyir Uyarı Sistemi) yayınlamasının ardından Yunanistan ordusu alarma geçmişti. Aynı gün içinde Yunan donanması da karşı navtex yayınlamıştı.