Selvi'nin 'ak' geçmişi yeniden gündemde

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için "FETÖ'yü aklıyor" diyen Yandaş Selvi, 'FETÖ'nün AKP ile birlikte 15 kez büyüdüğünü kendi yazısında açık etmişti.

Selvi'nin 'ak' geçmişi yeniden gündemde

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘FETÖ’yü akladığını öne sürdü.

Kılıçdaroğlu’nun bu haftaki parti grup toplantısında yaptığı konuşmnasını hatırlatan Selvi, “Darbeyi önleyen Erdoğan’a FETÖ’nün siyasi ayağı demek, 15 Temmuz’u kontrollü darbe ilan etmek, elinde 15 Temmuz’un kanı olan FETÖ’yü aklamaktan başka bir anlamı olmaz. Kılıçdaroğlu, darbeyi önleyen Erdoğan’ı suçlarken FETÖ’yü aklıyor.” diye yazdı.

Yandaş yazarın bu yazısı sonrası, Fethullahçı yapılanma ile ilgili övgü dolu sözleri ve AKP’nin bu yapının büyümesindeki katkısını açıkça ortaya koyduğu yazısı tekrar hatırlandı.

Selvi,  17-25 Aralık operasyonlarının hemen öncesinde, 29 Kasım 2013’te Yeni Şafak gazetesinde kaleme aldığı “Erdoğan, Cemaat”i bitirdi mi büyüttü mü?” başlıklı yazıda, sorunun cevabını şu ifadelerle vermişti:

“2004 tarihindeki cemaatin durumu ile bugünkü ulaştığı seviyeyi kıyas ettiğinizde gerçek ortaya çıkar. El insaf. En az 15 kez büyümüş hizmet hareketi. Bunda Erdoğan’ın payı hiç yok mu?”

“FİTNE İSTEYENLER AVUCUNU YALAYACAK”

Selvi’nin o dönem yaptığı iki paylaşım da “taraf”ının nerede olduğunu gösteriyordu:

“ALLAH DOSTUNU ZİYARET ETTİM”

Fethullah Gülen’i Pensilvanya’da ziyaret ettiği de ortaya çıkan Selvi, ziyarete dair fotoğrafını “Gün gelir siz Hocaefendi ile bir fotoğraf karesini suç delili gibi sunabilirsiniz ama benim bu fotoğraftan dolayı en ufak bir rahatsızlığım yoktur. Ben Allah dostu olarak gördüğüm bir insanı ziyaret ettim. Bir Hocaefendi ile görüştüğümü düşündüm. Ama şimdi görüyorum ki, birileri orada bize tuzak kurmanın peşindelermiş” sözleriyle açıklamaya çalışmıştı.