'Devlet büyüklerine hakaret avı' koronavirüs dinlemiyor

1940 doğumlu vatandaş Facebook hesabından yaptığı bir beğeni yüzünden karakola götürüldü ve ifadesi alındı.

'Devlet büyüklerine hakaret avı' koronavirüs dinlemiyor

Halk koronavirüs salgınıyla uğraşırken; yaş almış yurttaşlara evden çıkma yasağı gelmişken ‘devlet büyüklerine hakaret avı’ tüm hızıyla sürüyor.

Erdoğan’a hakaret davaları, ‘devlet büyüklerine hakaret’ soruşturmaları salgın döneminde de sürüyor. Bu kez Ankara’da ikamet eden 80 yaşında bir vatandaş ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

80 yaş, sokağa çıkma yasağı kapsamında olmasına rağmen; soruşturma yüzünden bu kural da delindi. 80 yaşındaki kişi, “Ben Rize ili Çayeli ilçesindenim. Cumhurbaşkanı benim hemşerim ve köylerimiz karşı karşıyadır. Ben 32 yıl devlette çalıştım ve emekli oldum. Benim hemşerim ve Cumhurbaşkanım ile devlet büyüklerine herhangi bir hakaret etme gibi bir düşüncem olamaz” diye ifade verdi.

“32 YIL DEVLETTE ÇALIŞTIM”

CHP’li Muharrem Erkek’in sosyal medya hesabından paylaştığı tutanaklara göre, 1940 doğumlu vatandaş Facebook hesabından yaptığı bir beğeni yüzünden karakola götürüldü ve ifadesi alındı. “Cumhurbaşkanı’na hakaret”le suçlanan kişiyi 5 Nisan’da evinden alıp karakola götürdü. İfadesi alınan kişi, 1940 doğumlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

“1994 yılında emekli oldum ve evde kızım ile birlikte kalmaktayım. Ben 1940 doğumluyum ve yaşlıyım. Benim evde canım sıkıldığı için kızım telefona benim kullanmam için Facebook yükledi ve telefonunu bana verdi. Ben de yaşlı olduğum ve vakit geçirmek için akrabaların resimlerini görmek için Facebook’ta açılan profili kullandım.

Hesapta görülen yazıları takipçileri olsun ve şahısların memnuniyeti için ve yazının içeriğini okumadan ve manasını bakmadan beğendim. Ayrıca bazılarını ise istemeden elim dokunduğundan dolayı beğenmiş olduğumda şeklinde işaretlenmiş oluyordu çünkü yaşlı olduğum ve gözümde de katarak olduğu için istemeden de beğendiklerim bulunmaktadır.

Evrakta ismi belirtilen kişi benim ölen eşimin uzaktan akrabası olabileceği için belki beni arar da sen kimsin diye sorar diye gönderilerini beğenmişimdir ama beğendiğim yazı ve sayfaların içeriğe yaşlı olduğum için dikkat etmedim ve içeriğine de bakmıyorum, okumuyordum.

Ama bu evrakta isimleri geçen bazı şahısların hiçbirini tanımam ama takipçileri artsın diye beğenmişimdir. Bu beğenilerim devlet büyüklerini ve aşağılamayı düşünmedim. Çünkü bu beğeni ve evrak ekinde bulunan yazı ve görüntüleri okumadan beğendim evrak içinde devlet büyüklerime hakaret varsa hepsinden özür dilerim.

Ben Rize ili Çayeli ilçesindenim. Cumhurbaşkanı benim hemşerim ve köylerimiz karşı karşıyadır. Ben 32 yıl devlette çalıştım ve emekli oldum. Benim hemşerim ve Cumhurbaşkanım ile devlet büyüklerine herhangi bir hakaret etme gibi bir düşüncem olamaz.

Bu konuda yanlış bir anlaşılma vardır ve benim devlet büyüklerine hakaret etme ve aşağılama gibi bir niyetim olmaz. Ben, yanlış anlaşılma varsa hepsinin ellerini öper en içten duygu ile özür dilerim. Ben evrak ekinde bulunan evrakların içeriğini okumadan beğenmişimdir. Bir yanlış anlaşılma vardır. Tekrar özür dilerim.”

Erkek, “Şahıs devleti nasıl olur, örneği. 1940 doğumlu, 80 yaşında vatandaş. Sokağa çıkması yasak. Facebook hesabında yaptığı bir beğeniden dolayı karakola götürülüp ifadesi alınıyor. “Virüs kapar mı, yaşı nedeniyle yaşamı tehlikeye girer mi”, önemli değil. Önemli olan tek adamın keyfi.” diye yazdı ve tutanakları paylaştı: