Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

Sosyalist Liseliler’den Erdoğan’a: Gurur murur duymuyoruz!

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi Youtube üzerinden gerçekleştirdiği ‘Gençlerle video konferans’ yayınında  öğrenciler, tepki olarak yorum bölümüne “oy moy yok size” mesajları atmış, yayın bir süre sonra yorumlara kapatılmıştı. Sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutulan videoya yüzbinlerce ‘dislike’ gelmişti.

Koronavirüs salgını nedeniyle önce ertelendiği açıklanan sınav tarihi, sınava 1 ay kala alınan kararla yeniden erkene çekilmiş, bu durum öğrencilerin tepkisine yol açmıştı.

Bugün ilk oturumu gerçekleştirilen YKS’ye  ve Erdoğan’ın canlı yayınına ilişkin açıklama yayımlayan Sosyalist Liseliler, ”YKS tarihinin erkene çekilmesiyle beraber gençliği turizm sektörünün patronları için geleceksizlik ve sağlık sorunlarıyla baş başa bırakanlar şimdi de gençliğe yönelik algı operasyonları gerçekleştirerek iktidarda kalmaya çalışmaktadır.” vurgusu yaptı.

”Salgın hala devam ederken sınavı erkene çekenler turizm patronlarının kâr hırsı için gençliğin gelecek kaygısını arttırmış, canını tehlikeye atmıştır.” denilen açıklamada Erdoğan’ın canlı yayınına katılan bir gencin kulağına ‘Gurur duyuyorum, de’ sözlerinin fısıldanmasının skandal olduğu belirtilerek ”Biliyoruz ki kendisini geleceksizliğe, gericiliğe ve piyasacılığa mahkum edenlerle gençlik gurur duymuyor!” ifadelerine yer verildi.

Sosyalist Liseliler’in ‘Gurur murur duymuyoruz!’  başlıklı açıklaması şöyle:

YKS tarihinin erkene çekilmesiyle beraber gençliği turizm sektörünün patronları için geleceksizlik ve sağlık sorunlarıyla baş başa bırakanlar şimdi de gençliğe yönelik algı operasyonları gerçekleştirerek iktidarda kalmaya çalışmaktadır.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepki çeken canlı yayınında, “YKS’nin turizm sektörünü canlandırmak amacıyla belirlendiğinin iddia edilmesi tamamıyla spekülasyondur.” şeklindeki sarfettiği sözler inandırıcı değildir!

AKP iktidarının, sözde sınav stresinin önüne geçmek için sınavı erkene çektiğini söylemesinin ise akıl kârı hiçbir yanı yoktur. Salgın hala devam ederken sınavı erkene çekenler turizm patronlarının kâr hırsı için gençliğin gelecek kaygısını arttırmış, canını tehlikeye atmıştır.

Liselilerin tepkileriyle gündeme gelen yayında bir başka skandal da bir gencin kulağına fısıldanan ” Gurur duyuyorum, de” sözleriydi.

Ama biliyoruz ki kendisini geleceksizliğe, gericiliğe ve piyasacılığa mahkum edenlerle gençlik gurur duymuyor!

Aynı zamanda söz konusu yayında gençliğin yorumlarda tepkisini dile getirmesi sonucu yorumlar kapatılmış ve gençliğin nasıl ki YKS’nin ertelenmesine yönelik tepkilerine kulaklar tıkanmışsa bu sefer de gençliğin düşünceleri engellenmeye çalışılmıştır. Bu, AKP iktidarının gençliğe katlanamadığının bir kanıtıdır.

Liseli gençlik AKP’ye cevabını eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesini güçlendirerek, örgütlü mücadeleyi yükselterek vermelidir. Bilinmelidir ki geleceksizliğin, işsizliğin olmadığı bir yaşam yalnızca sosyalizmle mümkündür. Gençlik, düzenin sorgulanmasının önünü kapatmaya çalışanları, sahte umutlar yaratanları görmelidir.

Sosyalist Liseliler olarak liseli sıra arkadaşlarımıza çağrımızdır, sosyalizm mücadelesini güçlendirelim, geleceksizliğe, işsizliğe, sömürüye, gericiliğe son verelim!

Reklam

Önceki Haberler

Lübnan’da ikinci saldırı: Çok sayıda kablosuz iletişim cihazı daha patladı!

Lübnan'ın birçok şehrinde Hizbullah'ın kullandığı telsizleri hedef aldığı düşünülen patlamalar meydana geldi. El telsizlerinin patlamasıyla…

18 Eylül 2024 17:40

İşçiye polis şiddeti yargıya taşındı

Sendikalı olma hakkını kullandıkları için işten atılan ve 62 gündür işe geri iadeleri için mücadele…

18 Eylül 2024 17:35

Narin Güran’ın amcası Salim Güran ile AKP’li Galip Ensarioğlu aynı karede!

Diyarbakır'da 8 yaşında katledilen Narin Güran'ın katil zanlılarından Salim Güran ve AKP Diyarbakır Milletvekili Galip…

18 Eylül 2024 17:16

Erdoğan’dan Anayasa çıkışı: Bizim açımızdan bir tartışma yoktur

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa tartışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili bizim açımızdan…

18 Eylül 2024 16:03

Bir ABD’li gözaltına alındı: Maduro’ya karşı suikast iddiası!

Venezuela'da, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya karşı suikast planı yaptığı iddiasıyla, bir ABD vatandaşı daha gözaltına…

18 Eylül 2024 15:51

Sağlık emekçilerinden eylem: Yılın 5 ayı gelir vergisine çalışmaktan yorulduk

Sağlık emekçileri, vergide adalet talebiyle başlattığı eylemlerin 28’inci haftasında İstanbul Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi…

18 Eylül 2024 15:42
Reklam