Tabip Odası duyurdu: Bugün tek bir hastanede koronavirüsten 15 ölüm

Diyarbakır Tabip Odası, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ilde ölümle sonuçlanan vakalarla açıklanan resmi rakamların doğru olmadığının altını çizerek, Sağlık Bakanlığı'na acil önlem çağrısında bulundu.

Tabip Odası duyurdu: Bugün tek bir hastanede koronavirüsten 15 ölüm

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü iller arasında sıraladığı Diyarbakır da, Diyarbakır Tabip Odası ilde ölümle sonuçlanan vakalarla ilgili resmi rakamların doğru olmadığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Diyarbakır Tabip Odası’nın bugün yaptığı açıklamada, bugün sadece Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 15 yurttaşın Covid nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi. Açıklamada, il bazında verilerin açıklanmaması ve vaka-ölüm sayılarının düşük gösterilmesinin toplumu rehavete sürüklediği dile getirildi.

Salgında kontrolün kaybedildiğinin ve tüm sorumluluğun halk ile sağlık emekçilerinin omuzlarına yüklendiğinin altı çizilen açıklamada Sağlık Bakanlığına da acil önlemler alınması çağrısında bulunuldu. Diyarbakır Tabip Odasının sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

1-Bugün sadece Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 15 vatandaşımız covid nedeniyle hayatını kaybetmiştir. İl bazında verilerin açıklanmaması, vaka-ölüm sayılarının düşük gösterilmesi toplumu rehavete sürüklemektedir.

2-Salgında kontrol kaybedilmiş, tüm sorumluluk halkın ve sağlık emekçilerinin omuzlarına yüklenmiştir. Hastanede takip edilmesi gereken ağır covid hastalarımız yatak olmadığından evde tedaviye zorlanmaktadır.

3-Ekonomik kaygılardan vazgeçilip, toplumun ihtiyaçları karşılanarak sosyal hareketliliği azaltacak önlemler alınması ve yeterli yatak kapasitesi sağlanması için bakanlığı acil önlemler almaya çağırıyoruz.