Reklam
Kategoriler: Gençlik

TKH Gençliği’nden Erdoğan’a yanıt

Reklam

Bilindiği gibi AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Engelli Vatandaşlarımızın ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerimizin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni”nde yaptığı konuşmada “Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı çıkıyor, genç yaşta maalesef evlenmiyorlar; çoğu 30’u aşkın evleniyor ya da evde kalıyor. Böyle birşey olur mu ya? Devlet babanın başında şu an Erdoğan var mı var. Ben de şu an tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor.” demiş ve Erdoğan’ın bu sözleri büyük tepki çekmişti.

Erdoğan’ın bu söylemlerine yanıt veren TKH Gençliği, “Nasihat değil, yaptıklarınızın hesabını verin!” başlığı ile yayımladığı açıklamada, AKP’nin gençliğe verecek nasihati olmadığını belirtirken, AKP iktidarının önce, yıllardır yükselerek artan intiharların, genç işsizliğin, geleceksizliğin hesabını vermesi gerektiğini vurguladı.

Bu gerici zihniyete karşı özgürlük mücadelesi yükseltileceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Gençlerimizin evlilik yaşı giderek yukarı çıkıyor, genç yaşta maalesef evlenmiyorlar; çoğu 30’u aşkın evleniyor ya da evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu ya? Devlet babanın başında şu an Erdoğan var mı var. Ben de şu an tavsiye ediyorum. Hiç evlenmeyenlerin sayısı da artıyor. Evlilik dışı hayat biçimi medya aracılığıyla özendirilmeye çalışılıyor.’ beyanlarında bulunmuştur.

Gençliğe ‘devlet baba’ nasihati verenler devletin, sermayenin devleti olduğunu gizlemekte beis görmezler. Parlamentolarında patrona teşvik, yağma ve talan yolunda yasalar çıkaranlar; iş, emekçi halkın çocuklarına gelince bütçe tasarılarında gençliğin yediği lokmaya ‘tasarruf’ buyurmaktadırlar.

Bugün genç işsizlik yüzde 27’lere dayanmışken ve geleceksizlik sorunu gençliğin başının üzerinde sallanırken sermaye düzeninin siyasal temsilcileri hayat kurmaktan ve evlenmekten bahsedemez.

Ama Erdoğan’ın derdi başkadır! Meseleye siyasal İslamcı karanlık penceresinden bakmaktadır. Çünkü aile kurumu sadece burjuva düzen açısından değil siyasal İslamcı paradigmanın da yeniden üretilmesinde temel teşkil etmektedir.

Sizin gerici sermaye rejiminizde ise gençliğe eşit ve özgür bir düzen bulunmamaktadır. Asgari ücretin 2324 lira olduğu bir dönemde gençlik ancak yeni bir düzen mücadelesinde nefes alabilir.

Gençliğin yaşam tarzına ve özgürlüklerine müdahale olarak okunması gereken bu açıklamalar aynı zamanda bir sıkışmanın göstergesidir. Bu gerici düzen sıkıştıkça yapay gündemler ile kendisini rahatlatmaya ve algıları yönetmeye çalışmaktadır.

AKP’nin gençliğe verecek nasihati yoktur. AKP iktidarı önce, yıllardır yükselerek artan intiharların, genç işsizliğin, geleceksizliğin hesabını vermelidir!

Bu gerici zihniyete karşı özgürlük mücadelesi yükseltilmelidir. Özgürlük, ancak eşitliğin olduğu bir toplumda mümkündür.

Gençlik, eşitlik ve özgürlük mücadelesinde yerini almalıdır!

TKH Gençliği’

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam