TTB: Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız

Devlet Bahçeli'nin hedef aldığı TTB, ''Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız'' açıklamasında bulundu.

TTB: Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz, yapacağız

Türk Tabipler Birliği (TTB), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sözlerinin ardından başlatılan #İyikiTTBvar kampanyasına ilişkin açıklamada bulundu.

Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ”Türk Tabipler Birliği Korona kadar tehlikelidir,tehdit saçmaktadır. Üstelik, hükümete yönelik ‘Yönetemiyorsunuz, ölüyor,tükeniyoruz’ eylemi haince bir tertiptir. Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.” ifadelerine yer vermişti.

Bahçeli’nin hedef aldığı TTB’ye destek için sosyal medyada kampanya başlatıldı. Birçok sosyal medya kullanıcısının destek verdiği #İyikiTTBvar etiketle Türk Tabipler Birliği (TTB) de paylaşımda bulundu.

TTB açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

”#İyikiTTBvar Ama daha da önemlisi; İyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki – etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var…”