Reklam
Kategoriler: Gündem

Venezuela: Koronavirüsü yüzde 100 ortadan kaldıran bir ilaç geliştirdik

Reklam

Venezuela lideri Maduro, “Koronavirüsü yüzde 100 ortadan kaldıran bir ilaç geliştirdik” açıklaması yaptı.

Bir dizi ülke koronavirüse karşı ilaç ve aşı yarışına girmişken Latin Amerika ülkesi Venezuela’dan açıklama geldi. Maduro, ilaçla ilgili sonuçları onay için DSÖ’ye ileteceklerini de açıkladı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesinin koronavirüsü yok eden ve herhangi bir yan etkisi bulunmayan “epey etkili bir antiviral” bir ilaç geliştirdiğini duyurdu.

Maduro pazar günü yaptığı açıklamada, “Venezuela’nın koronavirüsü yüzde 100 ortadan kaldıran bir ilaç geliştirdiğini söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Russia Today’in aktardığına göre Maduro, söz konusu ilacın virüse karşı tedavi üzerinde çalışan Venezuela Bilimsel Araştırmalar Enstitüsü (IVIC) tarafından tasarlandığını belirtti.

İNSANLIĞA BÜYÜK KATKI

TR-10 adı verilen bir molekül esas alınarak geliştirilen ilacın tam anlamıyla etkili olduğunu savunan Maduro, uzmanlar ve bilim insanlarının incelemesinden geçen çalışmanın, bulguları onaylayacak kuruluş olan Dünya Sağlık Örgütü’ne (DSÖ) takdim edileceğini söyledi.

Venezuela’nın “bu tedaviyi dünyaya sunmayı” dört gözle beklediğini ve IVIC’i “insanlığa bu büyük katkı” için tebrik ettiğini söyleyen Maduro, ilacın seri üretiminin “uluslararası ittifaklar” yoluyla sağlanacağını belirtirken daha fazla ayrıntı vermedi.

Çalışmanın arkasındaki araştırma enstitüsü de yeni geliştirilen ilacın tamamen güvenli olduğunu belirterek “vücuttaki sağlıklı molekülleri olumsuz etkilemediğini ve herhangi bir yan etkiye yol açmadığını” ifade etti.

Bilim ve Teknoloji Bakanı Gabriella Jimenez ise çalışmanın Venezuelalı koronavirüs hastalarından alınan hücreler üzerinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Maduro geçen ay yaptığı bir açıklamada, Rusya tarafından geliştirilen Sputnik V adlı koronavirüs aşısının, 6 Aralık’ta yapılması beklenen seçimlerde parlamenter adayları üzerinde denenmesi çağrısında bulunmuştu.

Maduro, resmi sosyal medya hesabından “Çalışmalar altı ay sürdü ve sonuçlar, tedavinin Covid-19’a neden olan virüsü sağlıklı partiküller üzerinde herhangi bir toksik etki olmaksızın tamamen ortadan kaldırdığını gösterdi” diye yazdı.

Maduro, “Koronavirüsünü ortadan kaldıran ilacın, ‘hepatit C, insan papilloma virüsü ve Ebola’yı tedavi etmek için kullanılan DR10 molekülüne’ bağlı olduğunu doğruluyor” açıklamasını paylaştı.

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam