Yandaş gazeteden AYM üyesine tehdit: Seni o bayrak direğine asarlar

Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medya hesabından yaptığı 'Işıklar yanıyor' paylaşımına yandaş Takvim gazetesinden “tehdit” içeren bir başlıkla karşılık verildi.

Yandaş gazeteden AYM üyesine tehdit: Seni o bayrak direğine asarlar

AYM Üyesi Engin Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Enis Berberoğlu hakkında verilen ‘yeniden yargılama’ kararını tanımamasına göndermede bulundu. Yıldırım’ın paylaşımının ardından sosyal medyada İçişleri Bakanlığı’nın da dahil olduğu bir ‘ışık’ tartışması yaşandı.

AYM Üyesi Engin Yıldırım, yerel mahkemenin verdiği bu karara atıf yaparak, AYM’nin fotoğrafını “Işıklar yanıyor” notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

AKP’li yayın organı Takvim gazetesi, Hayrettin Şaşmaz imzalı “Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’dan darbe tehdidi: Işıklar yanıyor” başlıklı haberinde, Engin Yıldırım ve paylaşımının fotoğrafıyla birlikte, “Eşgali sünepe haşhaşilere benzeyen AYM Engin’e sözümüzdür. Seni o bayrak direğine asarlar” ifadelerini kullandı.

 

Takvim gazetesi daha sonra haberde kullandığı “Seni o bayrak direğine asarlar” cümlesini, “Darbe tehdidi! Başaramayacaksınız” şeklinde değiştirdi.