Yeşim Tekstil'den ucuz işçilik itirafı

Yeşim Tekstil’in CEO’su, Ağrı'ya kurdukları fabrikaya ilişkin "ilginç bir olay"ı anlatmak isterken, çalışanların maaşının 4'te biri oranında daha düşük olduğunu açık etti.

Yeşim Tekstil'den ucuz işçilik itirafı

Tekstil sektörünün önde gelen şirketlerinden Yeşim Tekstil’in CEO’su Şenol Şenkaya, Ağrı’ya kurdukları fabrikayı anlatırken ucuz işçilik itirafı yaptı.

AKP’ye yakın Sabah gazetesine konuşan Şenkaya, “Ağrı’daki fabrika ile ilgili aktarabileceğiniz ilginç bir olay var mı?” sorusunu yanıtlarken firmanın verdiği düşük maaşı da şu ifadelerle açık etti:

“Çok var olmaz mı, geçenlerde Ağrı’daki fabrikamıza İzmir’den iki genç kız çalışmak için başvurmuş. Allah Allah dedik, ilgimizi çekti. Baktık kızlarımız aslen Ağrılılarmış. Ağrı’da iş olmayınca İzmir’e gitmiş orada tekstil sektöründe çalışmaya başlamışlar. Bizim fabrikayı duyunca da Ağrı’ya geri gelmek istemişler ve bize başvurmuşlar. Şimdi ikisi de memleketine geri döndü. Bu tip yatırımlar memlekete geri göçü bile sağlayacak yatırımlar. İzmir’de 3500 lira alıyorlarmış bizde 2600 lira alıyorlar ve daha iyi geçiniyoruz diyorlar.”

Şenkaya, gazeteye verdiği röportajında kullandığı  şu ifadelerle de Ağrı tercihinde yabancı ortaklarının da kendisinin hakkını teslim ettiğini ortaya koyuyor:

“Ağrı’ya yatırım yapma kararı aldığımda çevremde bazıları, ‘Ağrı’ya fabrika mı kurulur, deli misin’ derken, uluslararası müşterilerimiz bu yatırımımızı çok beğendi ve teşvik ettiler” diyerek yaptığı tercihin karlılığında yabancı ortaklarının da hakkını teslim ettiğini

Yeşim Tekstil’in şu an yaklaşık 400 işçinin çalıştığı Ağrı’daki fabrikasında ilerleyen yıllarda tesislerin genişlemesiyle 5 bin işçinin çalışması öngörülüyor.