Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Yeşim Tekstil’den ucuz işçilik itirafı

Reklam

Tekstil sektörünün önde gelen şirketlerinden Yeşim Tekstil’in CEO’su Şenol Şenkaya, Ağrı’ya kurdukları fabrikayı anlatırken ucuz işçilik itirafı yaptı.

AKP’ye yakın Sabah gazetesine konuşan Şenkaya, “Ağrı’daki fabrika ile ilgili aktarabileceğiniz ilginç bir olay var mı?” sorusunu yanıtlarken firmanın verdiği düşük maaşı da şu ifadelerle açık etti:

“Çok var olmaz mı, geçenlerde Ağrı’daki fabrikamıza İzmir’den iki genç kız çalışmak için başvurmuş. Allah Allah dedik, ilgimizi çekti. Baktık kızlarımız aslen Ağrılılarmış. Ağrı’da iş olmayınca İzmir’e gitmiş orada tekstil sektöründe çalışmaya başlamışlar. Bizim fabrikayı duyunca da Ağrı’ya geri gelmek istemişler ve bize başvurmuşlar. Şimdi ikisi de memleketine geri döndü. Bu tip yatırımlar memlekete geri göçü bile sağlayacak yatırımlar. İzmir’de 3500 lira alıyorlarmış bizde 2600 lira alıyorlar ve daha iyi geçiniyoruz diyorlar.”

Şenkaya, gazeteye verdiği röportajında kullandığı  şu ifadelerle de Ağrı tercihinde yabancı ortaklarının da kendisinin hakkını teslim ettiğini ortaya koyuyor:

“Ağrı’ya yatırım yapma kararı aldığımda çevremde bazıları, ‘Ağrı’ya fabrika mı kurulur, deli misin’ derken, uluslararası müşterilerimiz bu yatırımımızı çok beğendi ve teşvik ettiler” diyerek yaptığı tercihin karlılığında yabancı ortaklarının da hakkını teslim ettiğini

Yeşim Tekstil’in şu an yaklaşık 400 işçinin çalıştığı Ağrı’daki fabrikasında ilerleyen yıllarda tesislerin genişlemesiyle 5 bin işçinin çalışması öngörülüyor.

Bu haber en son değiştirildi 14 Temmuz 2020 23:37 23:37

Reklam

Önceki Haberler

Bu ülkeye Bahriye Üçok’lar gerek

Laiklik mücadelesini her türlü tehdit ve baskıya rağmen canı pahasına kararlılıkla sürdüren, Türkan Saylan’ın sözleriyle…

12 Mayıs 2024 06:44

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00

Laiklik Meclisi’nden “Emperyalizm ve Laiklik” konulu video: Konuşmacı Dr. Alper Akçam

Laiklik Meclisi üyesi Dr. Alper Akçam'ın "Emperyalizm ve Laiklik" başlıklı bir videosu yayımlandı.

11 Mayıs 2024 11:30
Reklam