Yunanistanlı komünistlerden Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan gerilime tepki

Yunanistan ile Türkiye arasında Doğu Akdeniz ve Ege Denizi’nde yaşanan gerilime Yunanistan Komünist Partisi tepki gösterdi.

Yunanistanlı komünistlerden Doğu Akdeniz ve Ege'de yaşanan gerilime tepki

Yunanistan Komünist Partisi, Mitsotakis Hükümeti’nin izlediği siyasetin ikili ilişkileri içinden çıkılmaz hale getirdiği vurguladığı açıklamada çözümün komşu devletler ve halklar arasında karşılıklı çıkar ilişkilerinin kurulmasıyla sağlanacağı belirtildi.

Yunanistan Komünist Partisi, Atina’nın Türk-Yunan ilişkilerinde izlediği stratejiyi eleştirdi. Yunanistanlı komünistlere göre muhafazakâr Kiriakos Mitsotakis Hükümeti’nin Ege ve Doğu Akdeniz’de izlediği siyaset, hem komşu ülkenin çıkarlarına hizmet etmiyor hem de ikili ilişkilerdeki sorunları içinden çıkılmaz bir hale sokuyor.

Gazete Duvar’dan Nikolaos Stelyo imzalı habere göre Yunanistan Komünist Partisi’nin resmi yayın organı Rizospastis Gazetesinde yayımlanan yazıda “Ege Bölgesi, kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ile ilgili sorunların, burjuvazinin değil, halkların çıkarlarına dayalı olarak çözümlenmesi, komşu devletler ve halklar arasında karşılıklı çıkar ilişkilerinin kurulmasından geçer” denildi. KKE’nin yayın organı, sorunların çözümünde gerçek pusulanın halkların ihtiyaçları olduğu noktasının altını çizdi.