Adrese teslim kadro ilanı bu kez 'pes' dedirtti: Bölümde o ders yok

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı’na alınacak profesör kadrosu için aranan “Çağdaş Türk Lehçeleri ve Türk Dili grameri alanlarında çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak” şartı tek kişide bulunuyor...

Adrese teslim kadro ilanı bu kez 'pes' dedirtti: Bölümde o ders yok

Üniversitelerde adrese teslim kadro ilanlarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez söz konusu ilan tek bir kişiyi işaret ederken, ilan açılan bölümde “Çağdaş Türk Lehçeleri” kriteriyle ilgili zorunlu veya seçmeli bir ders bulunmuyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü, öğretim elemanı almak için Resmi Gazete’ye ilan verdi. Birçok bölüme Profesör ve Doçent kadroları almak için verilen ilanda, Eğitim Fakültesi bölümü dikkat çekti.

Odatv’den Sami Menteş’in haberine göre; Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı’na alınacak profesör kadrosu için verilen ilanda aranan şart “Çağdaş Türk Lehçeleri ve Türk Dili grameri alanlarında çalışmalar ve yayınlar yapmış olmak” olarak yer aldı. Bölümde ise, bu konuyla ilgili çalışma yapan tek kişi bulunuyor.

O DERS YOK

Bölümde “Çağdaş Türk Lehçeleri” kriteriyle ilgili ne zorunlu ne de seçmeli bir ders bulunmuyor.

Eğitim Fakültesi’nde Türkçe Eğitimi Anabilim Dalına alınması gereken öğretim üyesinin doktora ya da en azından doçentliğini Türkçe Eğitimcisi olarak almış olması önceliği bulunuyor. Buna rağmen üniversitenin verdiği ilan, yönetmeliğe de aykırılık teşkil ediyor.