AKP'den 'dış güçler' açıklaması

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, partisinin "dış güçler" söylemiyle ilgili yapılan eleştirileri yanıtladı.

AKP'den 'dış güçler' açıklaması

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yaz döneminde üzerinde çalıştıkları bazı konular olduğunu söyleyen Turan, Meclis’in gündemine getirmeyi planladıkları kanun tekliflerini sıraladı.

Daha sonra muhalefete yüklenen AKP Grup Başkanvekili, partisinin sık sık başvurduğu “dış güçler” söylemiyle ilgili yapılan eleştirilere yanıt vererek “Tarihin her döneminde dış güçlerle mücadele edilmedi mi? Ekonomik operasyonlar, ambargolar yapılmadı mı? Kurtuluş Savaşı dış güçlere karşı, yedi düvele karşı verilmedi mi? O günkü niyetlerin bittiğini mi düşünüyorsunuz? Bazı ülkelerin konjonktürel niyetleri, olumlu veya olumsuz tavırları bu gerçeği değiştirmez. 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasında küresel güçler de yok muydu?
FETÖ sadece bir maşa değil miydi? Hatta Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığı da bir operasyonun sonucunda değişim değil miydi?” dedi.

AKP’li Turan, “Şimdi neymiş, dış güçler yokmuş. Ayıp. Bu şahıslara, millet bu devleti emanet edebilir mi? Ecdadımız bu güzel vatanı bizlere miras olarak bıraktı. Bizim görevimiz istiklal mücadelesi ruhuyla her zaman güçlü olmaya çalışmak. Daha tehlikelisi dış güçleri bilmeyen, devlet adamlığından uzak, zavallı siyasetçi modeli.” yorumunu yaptı.