Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP İl Başkanı ile tartışan Elazığ Valisi görevinden alındı

Reklam

Erkaya Yırık’ın merkeze alınması ile boşalan Elazığ Valiliğine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile daha önce Elazığ’da Vali Yardımcılığı görevinde bulunan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı…

AKP İl Başkanının tepki gösterdiği Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile görevinden alınarak Merkez Valiliğine ve Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı.

Erkaya Yırık’ın merkeze alınması ile boşalan Elazığ Valiliğine Cumhurbaşkanlığı Kararı ile daha önce Elazığ’da Vali Yardımcılığı görevinde bulunan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Ömer Toraman atandı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın görevden alınmasının, Ocak 2020’de meydana gelen Sivrice depremi sonrası sürecin yönetilmesi konusunda AKP Elazığ İl Yönetimi ile Vali Erkaya Yırık arasında son zamanlarda yaşanan tartışmaların ardından gelmesi dikkat çekti.

Deprem sonrası durum ve bina yıkımları ihaleleleri konusundaki toplantılara sadece iktidar mensubu parti il başkanlarının davet edilmesini eleştiren muhalefet partilerinin Elazığ il Yöneticilerine cevap veren Vali Erkaya Yırık, “Bir davet söz konusu değil. Spontane gelişen bir durum söz konusu” demişti.

Bunun üzerine AKP İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Valinin açıklaması akıl dışıdır. Devlet adamının böyle bir açıklama yapması düşünülemez. Deprem sonrası durumun görüşüldüğü koordinasyon toplantısı sayın valimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Olay bu kadar açıktır. Vali Bey’in bizim toplantıya katılmamızdan haberinin olmama ihtimali yoktur. Devlet teamüllerini bilen herkes şunu iyi bilir ki: bir vali böyle bir açıklama yapmaz. Valiler neyi temsil ettiklerini en iyi bilen devlet adamlarıdır. Bir devlet adamının böyle bir açıklama yapması ihtimal ve akıl dışıdır. Tartışmanın düzeyi siyasetimizin niteliğini de belirleyecektir” şeklindeki sözleri ve uslubu ile Vali Erkaya Yırık’ı ağır biçimde suçlamıştı.

Bu haber en son değiştirildi 2 Ekim 2021 10:40 10:40

Reklam

Önceki Haberler

“Ukrayna, ilk F-16’sını önümüzdeki haftalarda alabilir”

Savaş uçaklarının haziran ya da temmuz ayına kadar Ukrayna'ya teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, kaynağın jetlerin…

12 Mayıs 2024 17:30

İsrail ordusu, Gazze’de pek çok noktada sivilleri hedef aldı

Basal, "Ne yazık ki, sivil savunma görevlilerinin can güvenliği olmadığı için vatandaşların hayatlarını kurtarmak için…

12 Mayıs 2024 14:27

Açığa alınan emniyet müdüründen ‘rüşvet’ savunması: Menzil’e yardım topluyordum

Emniyet müdürü, idari inceleme sırasında rüşveti "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyledi.

12 Mayıs 2024 14:16

Erdoğan: ABD ziyaretimiz her iki tarafın programlarının uyumsuzluğu nedeniyle ertelendi

Biden ile planlanan ve ertelenen görüşmeye dair de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “ABD ziyaretimiz her iki…

12 Mayıs 2024 12:26

Eski AKP’li başkan Taşçı’ya inceleme

AKP’li Atakum Belediye Başkanı Taşçı hakkında, yolsuzluk iddiaları yargıya taşınmıştı.

12 Mayıs 2024 10:50

Yürüyelim…

Sandıklar kapandığına, seçimler geride kaldığına göre, seçmen yerine konulanların tam da bugün yurttaş olduğunu göstermesi,…

12 Mayıs 2024 07:17
Reklam