Anmasına katılmıştı: Çorum Valisi'nden İskilipli Atıf övgüsü

İskilipli Atıf'ın anmasına katılan Vali Çiftçi, İskilipli Atıf'ın Kuvay-i Milliye'ye karşı olmadığını, İstiklal Savaşı'na katılanları 'fisebilillah mücahit' olarak nitelendirdiğini ileri sürerek, kendisini eleştirenlere, "Serçeden korkan darı ekmez" dedi.

Anmasına katılmıştı: Çorum Valisi'nden İskilipli Atıf övgüsü

Milli Mücadele döneminde İngilizlerin desteği ile Kuvayi Milliye’ye düşmanlık yapan Teali İslam Cemiyeti’nin yöneticisi İskilipli Atıf’ın, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve yöneticiler tarafından mezarı başında anılması tepkilere neden olmuştu. Vali hakkında suç duyurusunda bulunulmuş, “görevden alın” çağrıları yapılmıştı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tepkilere karşılık anma törenine sahip çıkan Vali Çiftçi, İskilipli Atıf’a da destek oldu.

“Bu arada mazlum ve mağdur İskilipli Muhammed Atıf Efendi’yle ilgili yaptığımız anma programından dolayı değişik çevrelerden olumsuz bazı değerlendirmeler ve eleştiriler de aldığımı ifade etmeliyim. Bunları normal karşıladığımı da baştan söylemeliyim. ‘Serçeden korkan darı ekmez’ demiş büyüklerimiz” diyen Vali Mustafa Çiftçi’nin, İskilipli Atıf ile ilgili şu ifadeleri dikkat çekti:

“Tarihi gerçekler ışığında İskilipli Muhammed Atıf Efendi milletin vicdanında suçsuzdur, hain değildir, Kuvay-ı Milliye’ye karşı değildir, İstiklal Savaşına katılanları fisebilillah mücahit olarak nitelendirmiştir, Anadolu hareketi aleyhine bildiri hazırlamamıştır, imzalamamıştır, İngiliz ve Yunanlılarla birlik olmamıştır.

Elbet bir gün hakikat güneşi doğacak ve Muhammed Atıf Efendi hakkında yapılan tezvirat def ü ref olacaktır. Yine ümit ediyorum ki, bir gün, itibarı iade edilecek ve milletimiz nezdindeki şerefli hatırası kıyamete kadar tertemiz yaşamaya devam edecektir.”