Bakanlık çalışanlarını yeteneğine göre seçmiş!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda yaptığı konuşmada bakanlık personelleri arasında cinsiyet dengesizliğinin yeteneğe göre seçim yaptıkları için bulunduğunu söyledi.

Bakanlık çalışanlarını yeteneğine göre seçmiş!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2022 Yılı Bütçe Teklifi görüşüldü. Görüşmeler sırasında muhalefet milletvekilleri ile Bakan Mustafa Varank arasında sık sık tartışma yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçesi’nde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank ile muhalefet arasındaki ilk tartışma, sanayici için ucuz gaz talebi sonrasında yaşandı.

BirGün’den Hüseyin Şimşek‘in haberine göre, Muhalefetin sanayiciye ucuz verilmesi talebine karşı çıkan Bakan Varank, “Ben sanayiciye ucuz doğal gaz verip ona kar ettirdiğimde, bu sanayici ihracat yaptığında ben niye ucuz doğal gazımı sömürtüp Avrupalıya mal satayım ki?” dedi. Zammı savunan Bakan Varank, “Buradaki zam gerekli bir zamdır ve burada biz hala sübvansiyona devam ediyoruz ve burada vatandaşımız daha uygun gaz kulansın diye yine milyarlarca lirayı BOTAŞ’a aktarmak durumunda kalacağız” diye konuştu.

Bakanlıkta kadın personel sayısının azlığına yönelik eleştirileri de yanıtlayan Bakan Varank, cinsiyete göre değil, “yeteneğe göre” karar verdiklerini ve bu nedenle erkek personelin sayısının fazla olduğunu söyledi. Varank, “Bakanlığımız ve ilgili bağlı kuruluşlarımızda çalışan kadın oranı yüzde 28, kadın yöneticilerin oranı yüzde 27. Bu yıl Bakanlığımızca atanan 24 yöneticinin 8’i ise kadın yani bu oran yüzde 34. Tabii, biz bu oranların yükselmesini elbette istiyoruz ama biz çalışacağımız insanlara kadın mı, erkek mi diye bakmadan çalışmalarımızı yapıyoruz açıkçası. Hangi arkadaşımız yetenekliyse hangi arkadaşımızla beraber daha fazla verim elde ediyorsak onlarla çalışmaya gayret ediyoruz” dedi.