Beyaz Saray Basın Sözcüsü Covid-19 testinin pozitif çıktını açıkladı: Biden ile 2 metre mesafeyle oturmuştuk

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Psaki, Roma'da düzenlenen G-20 zirvesine katılmamıştı.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Covid-19 testinin pozitif çıktını açıkladı: Biden ile 2 metre mesafeyle oturmuştuk

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, pazar günü Koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Psaki, “78 yaşındaki Biden’ı en son salı günü gördüğünü, dışarıda oturduklarını ve aralarında yaklaşık 2 metre bulunduğunu ve maskelerini taktıklarını” söyledi.

G-20 ZİRVESİNE ROMA’YA GİTMEMİŞTİ

42 yaşındaki Psaki, bu hafta sonu gerçekleştirilen G20 zirvesi için ABD Başkanı Joe Biden ile birlikte İtalya’nın başkenti Roma’ya gitmemişti.

Psaki konuyla ilgili açıklamasında 78 yaşındaki Biden’ı en son salı günü gördüğünü; dışarıda oturduklarını, aralarında yaklaşık 2 metre bulunduğunu ve maskelerini taktıklarını belirtti.

Reuters’a konuşan bir kaynak, Biden’ın cumartesi günü bir koronavirüs testi yaptırdığını ve sonucun negatif çıktığını aktardı.

“TEMASTAN KAÇINMIŞ”

Psaki, çarşamba gününden bu yana hiçbir üst düzey Beyaz Saray yetkilisiyle yakın temasta bulunmadığını belirtti. Psaki, 10 günlük karantina sürecinin sonunda işe dönmeyi planladığını ifade etti.