Boğaziçi Üniversitesi'nde polis ablukası: Çok sayıda gözaltı var

4 arkadaşının serbest bırakılmasını isteyen 5 üniversitelinin daha gözaltına alınmasıyla gözaltı sayısı 9'a çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde polis ablukası: Çok sayıda gözaltı var

Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından atanan kayyum rektör Melih Bulu’ya yönelik protestolar devam ediyor. Boğaziçili öğrenciler, okulda bir araya gelerek eylem yapıyor.

‘Boğaziçi Dayanışması’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, dört öğrencinin LGBTİ+ bayrağı taşıdığı gerekçesiyle bugün gözaltına alındığı belirtildi.

Yapılan o paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Hisarüstü’nde 4 arkadaşımız LGBTİ+ bayrağı taşıdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Kampüslerimizde ve mahallelerimizdeki sonu gelmeyen polis şiddetini teşhir ediyoruz. LGBTİ+ mücadelesi onurumuzdur! #BundanSonrasıHepimizde”

‘Boğaziçi Direnişi’ adlı hesapta yapılan paylaşımda ise öğrencilerin Güney Kampüs’ten Kuzey Kampüs’e geçmeye çalışırken gözaltına alındığı ifade edildi.

Kuzey Kampüs önünde gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılması için bekleyen öğrencilere de polis saldırdı. Öğrenciler, polis tarafından üniversite içine sürüldü. Gözaltı araçları üniversite kapısına getirildi. Çok sayıda üniversiteli gözaltına alındı. ‘Boğaziçi Direniyor’ sayfasının yaptığı paylaşıma göre 5 üniversiteli gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI 12’YE YÜKSELDİ

Boğaziçi Direnişi adlı Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre gözaltı sayısı 12’ye yükseldi.