BTS ve Haber-Sen üyeleri Ankara'ya yürüyor

Diyarbakır, Zonguldak, İstanbul, Kayseri ve İzmir'den başlayan yürüyüşler, 4 Şubat'ta Ankara Garı önünde yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek.

BTS ve Haber-Sen üyeleri Ankara'ya yürüyor

TCDD Genel Müdürlüğü yönetimi tarafından, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) İzmir Şube yöneticileri ve İşyeri Temsilcilerinin sürgün edilmesi üzerine yaklaşık bir aydır eylem yapan BTS ve Haber-Sen üyeleri eylemlerini Ankara’ya taşıyacak.

Baskı ve sürgünlere karşı yaklaşık bir aydır süren oturma eylemlerine Sınıf Tavrı İzmir Komitesi de katıldı. Sınıf Tavrı üyeleri direnişe destek vererek, dayanışma duygularını iletti. 2 Şubat Salı günü Alsancak Garı önünde yapılan basın açıklamasının ardından işçiler Ankara’ya varmak üzere yola çıktı. Diyarbakır, Zonguldak, İstanbul, Kayseri ve İzmir’den başlayan yürüyüşler, 4 Şubat’ta Ankara Garı önünde yapılacak basın açıklamasıyla sona erecek.

Manifesto’ya konuşan BTS İzmir Sube Başkanı Erdal Akyol, “BTS ve KESK bileşenlerine karşı son dönemlerde sürekli artan bir baskıyla karşı karşıyız. ” ifadelerini kullandı.