CHP'den iktidara: Söz konusu milli çıkarlarsa destekleriz

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "CHP'nin dış politikasında değişiklik olup olmadığı" konusundaki soru üzerine "Milli çıkarlar söz konusu olduğunda, yönetimlere destek olacağımızı söyleriz" dedi.

CHP'den iktidara: Söz konusu milli çıkarlarsa destekleriz

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK)  toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gara’da yaşamını yitiren asker ve polisler için  yayımladığı başsağlığı mesajında “terör örgütü PKK” ifadesini kullanılmamasına yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Öztrak, “bölücü terör örgütünün ismini telaffuz etmekte hiçbir sıkıntılarının olmadığını, kimi zaman açıklamalarında bunu telaffuz ettiklerini” belirtti.

Öztrak, “Hükümetin başarısız olduğu bir olayda, örgüt adının telaffuz edilmesi psikolojik olarak örgüt propagandası yapılmasından başka bir şey değildir. Bugün Rize’deki toplantıda Erdoğan, kurtarma operasyonunun başarısız olduğunu itiraf etmiştir. Terör örgütünün adını telaffuz etmek, bölücü terör örgütünün değirmenine su taşımaktır. Terör örgütünün ismini telaffuz etmek de ne bizim ne de Genel Başkanımızın hiçbir çekincesi yoktur.” ifadelerini kullandı.

“CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın dış politikada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylemlerine destek verdiği, bu kapsamda partinin dış politikasında değişiklik olup olmadığının” sorulması üzerine Öztrak, “Türkiye’nin milli menfaatlerinin söz konusu olduğu yerde taviz verilmesine karşı çıkacaklarını” söyledi. Öztrak, “Milli çıkarlar söz konusu olduğunda, yönetimlere destek olacağımızı söyleriz. Yeter ki yönetimler doğru yerde dursun, ulusumuzun çıkarları doğrultusunda hareket etsin.” dedi.