Devlet hastanesinde 6 günlük Covid-19 faturası 20 bin TL: Bakanlığın belirlediği fiyatmış

Devlet hastanesinde 6 günlük Covid-19 tedavisi için yaklaşık 20 bin TL tutarında fatura çıktı.

Devlet hastanesinde 6 günlük Covid-19 faturası 20 bin TL: Bakanlığın belirlediği fiyatmış

Zulfıyya Ismayılova, 6 günlük Covid-19 tedavisi gördüğü Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 20 bin TL’lik faturayla karşılaştı.

Azerbaycan’dan Türkiye’ye mem kanseri ameliyatı için gelen ama Azerbaycan’a dönerken testi pozitif çıkan 48 yaşındaki Zulfıyya Ismayılova’ya 6 gün kaldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi yaklaşık 20 bin TL tutarında fatura çıkardı. Faturada günlük pandemi bakım ücreti 2 bin 668 TL olarak yer aldı.

Ismayılova’nın Türkiye’de yaşayan arkadaşı D.B., “Doktorlar bile faturayı görünce şok oldular. Bize ‘sesinizi duyurun herkes bilmeli’ dediler” diye konuştu.

“SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN BELİRLEMİŞ OLDUĞU FİYAT”

Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’in haberine göre, hastane tarafından yapılan açıklamada ise “Hasta, Covid servisinde yatmış. Faturada fiyatı artıran pandemi bakım hizmeti var. Bu ücret Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu fiyat üzerinden faturaya yansıtılmıştır” denildi.

“Yurt dışı hasta olduğundan acil serviste yapılan bütün işlemlerin ücreti peşin tahsil edildi. Hastanın test sonucu pozitif çıktığından konaklama tesisleri kabul etmediği için aynı hastanenin servis katında sosyal hasta adı altında 10 gün kalmasına müsaade edildi. Hasta kliniğe ilk yatırıldığında günlük yatak ücretinin 148 TL olduğunu öğrenebildik ve içimiz rahatladı” diye konuşan D.B,  hastanede 6 gün yatan hastanın güncel borcunu öğrendiklerinde şok yaşadıklarını dile getirerek “Benim hastam da 3 bin TL ödeme yapıp diğer borcu taksitlendirmeye gitti. Ödeyemezse kanser ameliyatı için 6 ay sonra kontrole geldiğinde sınır kapısından içeri alınmayacak ya da alınıp emniyet ve adalet birimlerinde süründürülecek” ifadelerini kullandı.