DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs programını açıkladı

Açıklamada, "Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs kutlarken bulaşan bir virüs tespit edilememiştir. Aklı başında herkesin teslim edeceği gibi çalıştığımız her gün ve çalıştığımız her yerde 1 Mayıs'ı da kutlayabiliriz ve kutlayacağız." denildi.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB 1 Mayıs programını açıkladı

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis, Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipler Birliği (TTB), düzenledikleri basın toplantısıyla 1 Mayıs programlarını açıkladı.

“Umut Yan Yana” sloganıyla 1 Mayıs programını açıklayan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 30 Nisan’da Taksim Kazancı Yokuşu’nda anma etkinliği gerçekleştirileceğini duyurdu. Açıklamada, 1 Mayıs günü için ise “Çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmeye çağıracağız.” ifadeleri kullanıldı.

Mimarlar Odası İstanbul Şubesi’nde düzenlenen basın toplantısında, dört kuruluş adına yapılan ortak açıklamayı DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu okudu.

“Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için “Her gün 1 Mayıs” diyecek ve 1 Mayıs haftası boyunca taleplerimizi ifade edeceğiz. Her yer 1 Mayıs diyecek, mümkün olduğunca yaygın bir biçimde işyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız” denilen açıklamada, anma ve kutlama programları şöyle açıklandı:

“30 Nisan’da İstanbul Taksim’deki Kazancı Yokuşu’nda her sene gerçekleştirdiğimiz anma etkinliğinde buluşacak. 1 Mayıs 1977 katliamında yitirdiğimiz canları anacak, tüm anma programlarımızı pandemi koşullarına uygun biçimde planlayacağız. Aynı gün ülkenin dört bir yanında -yine pandemi koşulları da dikkate alınacak- en yaygın biçimde işyerlerind 1 Mayıs kutlamalarını ve alanlarda basın açıklamalarımızı gerçekleştireceğiz. 1 Mayıs günü de çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu büyütmeye çağıracağız.”

“1 MAYIS ENGELLENEMEZ!”

Açıklamada iktidara da çağrı yapılarak “Akıl dışı, bilim dışı ve hukuk dışı engellemelere kalkışmayın. 1 Mayıs engellenemez! Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs kutlarken bulaşan bir virüs tespit edilememiştir. Aklı başında herkesin teslim edeceği gibi çalıştığımız her gün ve çalıştığımız her yerde 1 Mayıs’ı da kutlayabiliriz ve kutlayacağız. 1 Mayıs afişlerimizi, pankartlarımızı binalarımıza, işyerlerimize, evlerimize, sokaklara, meydanlara asmaktan, taleplerimizi duyurmaktan da asla geri durmayacağız.” denildi.

Türkiye Komünist Hareketi’de (TKH) 28 Nisan Çarşamba günü, 1977 1 Mayıs Katliamı’nda yaşamını yitirenler için karanfil bırakmak için Taksim Meydanı Kazancı Yokuşu’nda olacağını duyurmuştu.