Eğitimdeki sınıfsal çelişkiler: Kaybetmenin Kısa Öyküsü

'Babamın Oyuncakları ve 'Soyka' adlı filmlerin yönetmeni Ahmet Çakar eğitimde fırsat eşitsizliğini konu edinen yeni filmi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Eğitimdeki sınıfsal çelişkiler: Kaybetmenin Kısa Öyküsü

2017 yılından itibaren bir çok kısa filme bütçesiz, desteksiz imza atan yönetmen Ahmet Çakar ve ekibi yeni projeleri ‘Kaybetmenin Kısa Öyküsü’ için desteklerini bekliyor.

Tamamı sektör profesyonellerinden oluşan film ekibi eğitimde fırsat eşitsizliğini konu edinen yeni filmleri için ‘fongogo.com’ sitesi üzerinden 16 Nisan’a kadar devam edecek bir destek sayfası oluşturdu. Kısa süre içinde bir çok kişinin katıldığı destek kampanyası hızla büyüdü.

İçinde yaşadığımız toplumda farklı sosyo-ekonomik yapıya sahip ailelerden gelen çocukların avantajlı ve dezavantajlı şekilde yarışa sokulduğunu söyleyen ‘Babamın Oyuncakları’ ve ‘Soyka’ filmlerinin yönetmeni Ahmet Çakar, eğitimdeki dezavantajlı bireylerin bu yarıştaki kaybının ömür boyunca çeşitli travmalara, insanın kendini suçlamasına neden olduğunu da ifade ediyor.

‘HERKES BİLİYOR DÖVÜŞÜN HİLELİ OLDUĞUNU’

Eğitimdeki sınıfsal çelişkileri konu edinecek yeni filmi için; öğrencilerin bir yarışa sokulduğunu, bu yarışta kiminin yalın ayak kiminin ise atla koştuğunu dile getiren filmin yönetmeni, Leonard Cohen’in “Herkes biliyor zarların hileli olduğunu” adlı şiirinden ilham aldığını, senaryonun da bu doğrultuda geliştiğini dile getiriyor; “Herkes biliyor dövüşün hileli olduğunu”

‘SİZLERİN DESTEĞİ İLE BU GEMİYİ YÜZDÜRELİM İSTİYORUZ’

Kooperatif bir çalışma yürüten film ekibi ‘fongogo.com’ sitesi üzerinden destekçilerini kabul ediyor. Yönetmen Ahmet Çakar kampanya hakkında; “Bugüne kadar birçok kısa filmi bütçesiz, büyük emeklerle bitirdik. Daha önce kendi nefesimizle şişirip yüzdürmeye çalıştığımız bu gemiyi şimdi sizlerin desteğiyle yüzdürelim istiyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Ekibin önceki filmleri ‘Babamın Oyuncakları’ ve ‘Soyka’yı link üzerinden izleyebilirsiniz.