Fahrettin Koca: Beklediğimiz Cumartesilerin ilki!

Erdoğan'ın" kontrollü normalleşme" kararlarını açıklamasından sonra İstanbul'da kısıtlamasız ilk cumartesi gününde duraklar doldu.

Fahrettin Koca: Beklediğimiz Cumartesilerin ilki!

Aylardır süren hafta sonu sokağa çıkma yasakları, Kabine’nin aldığı kararla yalnızca Pazar yasaklarına dönmüştü. Cumartesi koronavirüs yasakları esnetilirken, Pazar günü yasaklar aynı kaldı…

Bu uygulamayı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından “Beklediğimiz Cumartesilerin ilki! Devamı, kıymetini bilmemize bağlı.” diye duyurdu. Koca, devamında “Kısıtlamaların azalması, kurallara uymanın ödülüdür. Kurallara uyalım.” diye yazdı.

Pratikte ise görüntüler pek iç açıcı değildi.

Erdoğan’ın” kontrollü normalleşme” kararlarını açıklamasından sonra İstanbul’da kısıtlamasız ilk cumartesi gününde duraklar doldu.

İstanbul’da kısıtlamanın kaldırılmasının ardından işe gitmek için evlerinden çıkanlar otobüs ve minibüs duraklarına geldi. Kısıtlamanın kalkmasıyla duraklar doldu.

Trafik ekiplerinin toplu taşıma araçlarında denetimleri de devam etti. Ekipler evrak kontrolü yaptıktan sonra vatandaşlara sosyal mesafe ve maske konusunda uyarılarda bulundu.

İSTİKLAL CADDESİ DOLDU!

İstanbul’da kısıtlamasız ilk cumartesi gününde sabah saatlerinde trafik artışı da gözlemlenirken; İstiklal Caddesi’nde de oluşan yoğunluk sebebiyle sosyal mesafe kuralları ihmal edildi.

Koronavirüs önlemleri kapsamında 13 hafta boyunca uygulanan hafta sonu kısıtlaması, “yerinde karar” dönemi le sadece pazar günü uygulanmasına geçilmişti.

İşte İstiklal Caddesi’nden ‘serbest Cumartesi’:

Fahrettin Koca: Beklediğimiz Cumartesilerin ilki!