Reklam
Kategoriler: İç Açı

”Filyasyon ekip sayısı azaltıldı, şeffaf bilgilendirme yok”

Reklam

Filyasyon ekiplerine yapılan bilgilendirmelerde de sorun olduğunu söyleyen Ankara Diş Hekimleri Odası (ADO) Genel Sekreteri Gamze Burcu  Gül, “Filyasyon ekipleri, test yaptıkları kişinin mutasyonlu virüsle enfekte olup olmadığı hakkında, PCR test sonucu geldikten sonraki gün bilgilendiriliyor. Ancak sistemli bir bilgilendirme yok. Kaç kişide mutasyonlu virüs var, kaç vaka var bir çizelge şeklinde değil” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, açılmanın erken olduğunu belirten Gül, “Son iki haftadır vakalar artışa geçti. Maalesef bu da 1 Haziran’da olduğu gibi erken alınmış bir açılma kararıdır. Ekonomik ve siyasi kaygıları toplum sağlığının önünde konumlandırarak bu salgınla başa çıkmamız mümkün değil. ‘Kontrollü/kademeli’ şekilde normalleşebilmek için çok daha yoğun aşılama yapılması, sosyal ve ekonomik önlemler alınması zorunludur” ifadelerini kullandı.

Ekiplerin 1 yıldır yaşadıkları yemek, koruyucu ekipman gibi sorunların devam ettiğini aktaran Gül, “Meslektaşlarımız, kamu hastanelerine dönmeye başladı. Ancak kamu hastanelerinde pandemi koşullarına uygun fiziki düzenlemeler tamamlanmadı” diye konuştu.

Salgında 1 yıl geçmesine karşın şeffaf bilgilendirme olmadığını söyleyen Gül, “Test sayıları ve filyasyon ekipleri sayısı azaltıldı. Son haftalarda Ankara için filyasyonda iş yükünün arttığını söyleyebilirim. Salgını sahada karşılayanların gözlemlerini almadan masa başında verilen kararlarla doğru salgın yönetimi elbette imkânsız” diye konuştu.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam