Gerici yazardan pedofiliye vize: Şartlara göre mübah olabilir

Yeni Şafak yazarı Hayrettin Karaman, çocuğun evliliğe zorlanmasının kimi durumlarda mübah sayılabileceğini savundu.

Gerici yazardan pedofiliye vize: Şartlara göre mübah olabilir

AKP’nin yayın organlarından Yeni Şafak gazetesinin köşe yazarı Hayrettin Karaman, çocuk evliliklerini savunan sözler sarf etti.

Gazetedeki köşesinde kendisine gelen “Hz. Aişe 9 yaşında mı evlendi Hz. Muhammed ile? 19 yaşında evlense bile Hz. Muhammed 50 küsur yaşındaydı. Bu da sünnet değil mi? 13 kadınla evlilik yapması sünnet değil mi?” sorusuna yanıt veren Karaman, “9 yaşında biriyle evlenmenin sünnet olmadığını ancak şartlara göre mübah olabileceğini” söyledi.

Karaman’ın yanıtı şu şekilde:

“Peygamberimiz’in, Hz. Aişe ile kaç yaşında nikah yaptığı ve kaç yaşında fiilen evliliği uyguladığı konusunda farklı rivayetler vardır. Peygamberimiz’in her fiili sünnet olmaz. Kendine özgü fişleri vardır, devlet başkanı, hakim, arabulucu, beşer olarak icra ettiği fiilleri ve bazen de tavsiye mahiyetinde olan sözleri vardır. O, belli bir yaşta bir kadınla evlendi diye ümmetin aynı yaşta kadınlarla evlenmesi sünnet olmaz, şartlara göre mübah olabilir.

Bir zaman ve zeminde, belli şartlarda mübah ve caiz olan bir uygulama başka zamanda ve şartlarda zararlı olursa ülü’l emr onu yasaklayabilir. Devleti yöneten meşru başkanın, gerekli hale geldiğinde bir caizi bağlayıcı emir konusu yapması veya yasaklaması onun yetkileri arasındadır.”