Hamas'tan Batı Kudüs'e roket saldırısı

Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Batı Kudüs ve Beyt Şems'e atılan roketlerin sorumluluğunu Hamas üstlendi.

Hamas'tan Batı Kudüs'e roket saldırısı

Gazze Şeridi’nden Batı Kudüs ve İsrail’in orta bölgesindeki Beyt Şems kentine 6 roket atılmasıyla birlikte İsrail’de sığınaklara inmeye çağıran sirenler çaldı. İsrail parlamentosu tahliye edildi.

Roket saldırılarının sorumluluğunu üstlenen Hamas’tan ‘düşmanın Kudüs’teki saldırganlığına yanıt’ açıklaması geldi.

Ardından ilkin Filistin medyası, Hamas’ın roket saldırılarına misilleme olarak İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıda üç çocuğun öldüğünü duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail savaş uçakları tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıda 3’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İsrail ordusu Gazze’ye saldırdığını teyit eden açıklamasında ise 3 Hamas üyesinin öldüğünü söyledi.

Roket saldırılarının ardından Gazze sınırına yeni bir yığılma başlatan İsrail ordusu, ‘Olası bir tırmanışa hazırlık çabalarına odaklanmak için büyük bir tatbikatı bir günlüğüne askıya aldığını’ da açıkladı.

Saldırı öncesinde Hamas’ın bir sözcüsü, ‘Gazze Şeridi’ndeki silahlı hareketlerin ortak komutanlığının İsrail’e Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa’dan güvenlik güçlerini 18.00’e dek çekmesi için ültimatom verdiğini’ duyurmuştu. Hamas’ın Kudüs’teki Sözcüsü Muhammed Hamade, ‘İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’ya yönelik düzenlediği saldırılar nedeniyle dini bir savaş başlattığı ve bedelinin ağır olacağını’ söylemişti.