Reklam
Kategoriler: İç Açı

Malatya’da “zihinsel engelli çocuğa cinsel istismar” paylaşımını yayanlar hakkında gözaltı kararı

Reklam

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Arguvan ilçesinde zihinsel engelli bir kız çocuğuna çok sayıda şüpheli tarafından tecavüz edildiği” şeklinde iddialar yayanlar hakkında gözaltı kararı verildi.

Geçen hafta, “Malatya’nın Arguvan ilçesi ‘Narmikan (Yazıbaşı) Mahallesi’nde 16 yaşındaki zihinsel engelli kız çocuğu E.G’ye birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğuna” dair yapılan paylaşımlar üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, olaya ilişkin Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Malatya Valiliği ve Malatya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün resmi internet sitelerinde yapılan basın açıklamalarında, iddia konusu olayın meydana gelmediğine dair somut deliller bulunduğunun ifade edilmesine karşın birbirleriyle irtibat halinde oldukları değerlendirilen çok sayıda kişinin “Twitter” üzerinden paylaşımda bulunduğu belirlendi.

Şüphelilerin, soruşturma kapsamında tespit edilen somut delillerle hiçbir şekilde bağdaşmayan, bu delilleri kasıtlı olarak ve belli bir amaç dahilinde çarpıtarak gerçek dışı birçok paylaşımda bulunarak toplumda huzursuzluğa neden olup, “algı operasyonu” yapmaya çalıştıkları ileri sürüldü.

Bu kapsamda, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca çok sayıda kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan gözaltı kararı verildi.

Bazı kişilerin gözaltına alındığı, bazılarının ise yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam