Cami imamları tarihi eser kaçakçılığı yaparken yakalandı
AKP iktidarında Türkiye dinsel referanslarla ve dinselleşmenin tahakkümü altında yönetilirken anayasada yer alan laiklik ilkesi kağıt üzerinde kalmaya devam ediyor. Her yere üniversite açma projesi ve üniversitelerin medreseleşmesi süreciyle yüksek öğretim nitelikleşirken her geçen gün daha vahim uygulamalar gün yüzüne çıkıyor. Dokuz Eylül Üniversite’sinde, imam Ahmet Yüksel’in maaş mutemedi (devlet dairelerinde ve kimi işyerlerinde para götürüp getiren, kimi para işlerine bakan kişi) olarak görev yaptığı ortaya çıktı.
Birgün gazetesinden Berkay Sağol’un haberine göree, AKP’de 14 yıl genel başkan yardımcılığı yapan Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın 2018 yılından beri yönettiği Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) yeni bir skandal ortaya çıktı. Ülke genelinde birçok hastanede “hasta ve hasta yakınları ile hastane personeline belirli aralıklarla motivasyon sağlamak” ve dini konularda danışmanlık hizmeti sunmak amacıyla hastanelere imam atanırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde unvanı imam olan Ahmet Yüksel’in maaş mutemedi (devlet dairelerinde ve kimi işyerlerinde para götürüp getiren, kimi para işlerine bakan kişi) olarak görev yaptığı ortaya çıktı.
SENDİKA KESİNTİSİ LİSTESİNDE ORTAYA ÇIKTI
Sendika aidatı kesinti listesinde, maaş mutemedi olarak adı yazan Ahmet Yüksel’in yanı sıra listede Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Yunus Emre Dinçaslan ve Hastane Başhekim Vekili Prof. Dr. Semih Küçükgüçlü’nün onayı bulunuyor.
Leninizm’i “soteye yatmak”la eleştirip HDP ve CHP arasında salınmanın siyaset teorisini ve stratejisini ortaya koyarak…
DEM Parti Milletvekili Sevilay Çelenk, TRT'nin boykotu desteklemiş olan oyuncuları işten çıkarmasını Meclis'e taşıdı. Çelenk,…
AKP'nin kurmak istediği istibdat rejimine karşı protestolara katıldıkları için tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için sıra…
İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) verilerine göre, İstanbul’da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti Mart…
Ekrem İmamoğlu'nun avukatları tutukluluğa gerekçe gösterilen "kaçma şüphesi"nin olmadığını belirterek, İmamoğlu'nun tahliyesini talep etti.
Toplum Çalışmaları Enstitüsü 2 Nisan'daki tüketim boykotuna ilişkin araştırmasının verilerini paylaştı. Rapora göre; büyük işletmelerin…