Numan Kurtulmuş'tan 'Erdoğan hasta' iddiasına yanıt

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Foreign Policy'de yayınlanan ve "Erdoğan'ın ülkeye liderlik edemeyecek kadar hasta olduğu" iddiasını taşıyan yazıya yanıt verdi.

Numan Kurtulmuş'tan 'Erdoğan hasta' iddiasına yanıt

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin Ordu İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’na katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında, 2023 yılında yapılacak olan seçimin önemine değinen Kurtulmuş, “2023 gerçekten Türkiye için tam manasıyla önemli bir gelecek seçimi olacaktır. Birileri Türkiye’nin bu süreçlerde yönetilemez bir ülke olmasını istiyor. Birileri Türkiye’nin gerisin geriye dönmesini istiyor. Birileri Türkiye’de tekrar eski dönemin tartışmalarının gündeme gelmesini istiyor.” iddiasında bulundu.

Foreign Policy‘de yayınlanan, “Erdoğan’ın ülkeye liderlik edemeyecek kadar hasta olduğu” iddiasında bulunulan ve yerine gelebilecek en kuvvetli adayın isminin verildiği yazıya göndermede bulunan Kurtulmuş, “Artık dışarıdan ısmarlama yazıların yazıldığı bir döneme giriyoruz. Bugün okuduğumuz bir yazıda da; ‘artık Türkiye’yi Sayın Recep Tayyip Erdoğan yönetemeyecek kadar hastadır, onun için onun yerine başka birileri hazırlanmalıdır’ gibi yazılar yazılmaya başlıyor. Önce şunu söyleyeyim; Türkiye’yi artık kimin yöneteceğinin kararını içerdeki bir takım vesayet odakları veremeyeceği gibi, dışarıdaki bir takım vesayet odakları hiç veremeyecek, Türkiye’ye yol çizemeyeceklerdir. Cumhurbaşkanımız meclisin açılışında da söyledi; bizim siyasi hareketimizi Türkiye’deki en önemli başarılarından birisi, demokratik istikametten asla vazgeçmemesi. İlerleme yolundan asla vazgeçmemesidir. Meclis açık olduğu sürece meşrutiyet bütünüyle milletten devşirileceği sürece, Türkiye’de AK Parti’nin sırtını yere getirecek, Türkiye’nin sırtını yere getirecek hiçbir güç yoktur ve olmayacaktır. İstiyoruz ki; Allah’ın izniyle hep beraber Cumhur ittifakı ile birlikte, bu ittifakımızı daha fazla bu işin içerisine girmesini sağlayarak Recep Tayyip Erdoğan’ı 2023’te yeniden Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı yapacağız.” dedi.