Rektör Yardımcısı ve AKP 'Etik Kurulu' Başkanı Soylu'ya zehir önerdi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AKP 'Etik Kurulu' üyesi Kemalettin Aydın, gazeteci Erk Acaer'e sosyal medya hesabından hakaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya 'Striknin' isimli zehri kullanmasını önerdi.

Rektör Yardımcısı ve AKP 'Etik Kurulu' Başkanı Soylu'ya zehir önerdi

2 milyar dolarlık vurgun yaptıktan sonra yurt dışına kaçan Thodex’in sahibi Fatih Faruk Özer’in yer aldığı fotoğraftaki üçüncü ismin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yeğeni olduğu iddiası üzerine açıklamalarda bulunan gazeteci Erk Acaer’e sosyal medya hesabı üzerinden hakaretler eden Süleyman Soylu’nun paylaşımının altına Prof. Dr. Kemalettin Aydın  strikinin zehrinin formülünü içeren bir yorum bıraktı. Aydın, “Soyun ve sülalen ile gurur duyuyoruz sayın Soylu bakanım, paçana dalanların ödülü onlara cevap değil striknin ( C₂₁ H₂₂ N₂ O₂) olmalı. (İlaç dozunda diyelim)” diye yazdı.

STRİKNİN NEDİR?

Striknin, Nux vomica ağacından üretilen zehirli bir maddedir. Hayvan hakları kuruluşlarının karşı çıkmasına kadar sokak hayvanlarının itlafında kullanılıyordu. Organik hücreleri bozarak harâb eden zehirli bir alkaloiddir.