Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Suriye’den ABD saldırısına roketli misilleme

Reklam

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Irak ve Suriye’deki İran yanlısı milislere saldırısının ardından, Suriye’deki Amerikan askerlerine ateş açıldı. Saldırının, Omar petrol sahasının yakınlarında düzenlendiği belirtiliyor.

ABD askerlerinin Suriye ve Irak’taki İran bağlantılı milislere hafta sonunda hava saldırısı düzenlemesinin ardından misilleme gecikmedi. Suriye’deki ABD askerlerine roketli saldırı düzenlendiği belirtildi.

Amerikan ordusunun sözcülerinden Albay Wayne Marotto, Amerikan askerlerine birden fazla roketle saldırı düzenlendiğini, “meşru müdafaa” kapsamında karşılık verdiklerini açıkladı. Saldırıyı kimin düzenlediğine dair ayrıntı vermeyen Marotto, “Yaralı yok ve hasar tespiti yapılıyor” dedi.

Reuters ajansının Suriye’nin doğusundaki Deyrizor’daki kaynakları ise saldırının İran destekli bir milis grubu tarafından düzenlendiğini öne sürdü. İddiaya göre bu grup, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) kontrolündeki Omar petrol sahasının yakınlarında Amerikan askerlerine top atışı gerçekleştirdi.

ABD’nin İran’la nükleer anlaşmayı da canlandırmaya çalıştığı bir dönemde İran yanlısı milisleri Irak ve Suriye topraklarında hedef alması tepki çekmişti. Saldırıyı kınayan Irak hükümeti bir daha böyle bir şey yaşanmaması için yasal yollara başvurmayı planladığını açıklarken, Irak ordusu da saldırıyı kınamıştı. Suriye yönetimi saldırıları “Suriye ve Irak topraklarının egemenlik ihlali” olarak nitelemiş ve iki ülkenin bağımsızlığının hedef alındığını belirtmişti, İran da Washington’a bölgede kriz yaratmaktan kaçınma çağrısında bulunmuştu.

Beş ay önce Beyaz Saray’a gelen Joe Biden, şubatta da Irak’taki Amerikan askerlerine düzenlenen roket saldırılarına misilleme olarak Suriye’ye hava saldırısı emri vermişti.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam